Home  /  Zápasy  /  Tackle U21  /  Soutěž juniorů 2017  /  Bitters juniorská liga 2017  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Prague Black Panthers
4 : 12
Prague Lions Prague Lions
Q1 Q2 Q3 Q4
PBP 0 4 0 0
LIO 0 6 0 6

Datum: 29.10.2017 v 13:00
Počasí: Déšť, silný vítr, 9°C
Počet diváků: 301
Rozhodčí: Pavel Šimon (R), Stanley Hameder (U), Radim Kroulík (HL), Filip Pachulski (LJ), Petr Márai (BJ), Filip Haza (SJ), Václav Kriesman (FJ)
 

Scoring summary
2.čtvrtina
Prague Black Panthers SAF - 2:0; 11:12
Prague Lions TD - 2:6 - Vojtěch Potměšil, 16y run; 2:21
Prague Black Panthers SAF - 4:6; 0:05
4.čtvrtina
Prague Lions TD - 4:12 - Vojtěch Potměšil, 5y run; 3:13
Komentář k zápasu

Prague Lions a Prague Black Panthers se v neděli po poledni střetli o titul juniorských mistrů  v americkém fotbale. Finále juniorské ligy mělo daleko do ideálních podmínek. Déšť a silný vítr zanechal v Bitters Junior Bowlu výraznou stopu. Špatné počasí mělo více nasvědčovat Lions, kteří v útoku preferují běhový útok. Naopak Black Panthers se do finále dostali i díky výborně hrajícímu quarterbackovi Janu Riedelovi, který po celou základní část rozdával passové touchdowny.

To, že finále nenabídne hodně bodů, bylo patrné již od začátku. V první čtvrtině zápasu dominovaly obrany. Útoky bojovaly především s počasím. A tak jako první skórovala obrana Black Panthers. Ti nejprve výborným puntem zahnali soupeře až k vlastní endzóně a následně se obránci Black Panthers podařilo zastavit hráče s míčem uvnitř endzóny.

Přestože se hrálo především uprostřed hřiště a k vidění bylo spoustu puntů a turnoverů, útok Lions byl po zemi o něco více produktivní. První touchdown zápasu si 16yardovým během připsal Vojtěch Potměšil, který přesunul vedení 6:2 na stranu Lions. Běh Potměšila byl ale spíše výjimkou, a proto i nadále držely obrany své soupeře na uzdě. Black Panthers dokázali vytěžit maximum z dobré pozice na hřišti a následných puntů do hlouby soupeřova pole. V samotném závěru poločasu Black Panthers zopakovali v obraně stejný kousek, který jim přinesl dva body. Recept dobrého puntu a zastavení soupeře ve vlastní endzóně platil i tentokrát. Black Panthers tak snížili na 4:6. Nefotbalový výsledek jen potvrzoval náročnost zápasu, se kterou se hráči i 300 diváků museli srovnat.

Druhý poločas se Black Panthers marně snažili najít cestu po zemi pro svůj první touchdown v zápase. Obrana Lions jim toho v běhové hře příliš nedovolila. Vzduchem to zkrátka nešlo. Na obou quarterbacích bylo znát, že držení a přihrání míče je prakticky nemožné. A když 3 minuty před koncem přidal Potměšil druhý touchdown Lions, bylo téměř jisté, že Black Panthers již nebudou mít sílu zápas otočit. Riedelovi se sice podařilo najít svůj oblíbený cíl, receivera Kárníka, ale šlo pouze o krátké passy, které soupeře neohrozily. Lions zvítězili v Bitters Junior Bowlu 12:4 a po roční pauze usedají na juniorský trůn. Black Panthers se podruhé v řadě nepodařilo ve finále skórovat touchdown. Oba pražské týmy ale ukázaly, že jim rostou nadějní hráči do seniorských týmů.

Fotografie ze zápasu