Home  /  Zápasy  /  Muži  /  Soutěž mužů 2018  /  Bitters liga 2018  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Brno Sígrs
13 : 19
Brno Alligators Brno Alligators
Q1 Q2 Q3 Q4
SGR 0 7 0 6
ALL 0 10 0 9
Statistiky

Datum: 8.4.2018 v 14:00
Počasí: Polojasno, 19°C
Počet diváků: 554
Rozhodčí: Richard Gazdík (R), Stanley Hameder (U), Tomáš Frehar (HL), Jaroslav Rybář (LJ), Adam Dvořáček (BJ), David Hájek (SJ)
 

Scoring summary
2.čtvrtina
Brno Sígrs TD - 7:0 - Filip Ondrášek, 31y run (Filip Ondrášek kick); 11:17
Brno Alligators TD - 7:7 - Tomáš Fortelný, 2y run (Jan Nestr kick); 2:31
Brno Alligators FG - 7:10 - Jan Nestr, 31y; 0:00
4.čtvrtina
Brno Sígrs TD - 13:10 - Michael Lindsey, 11y run (kick neúspěšný); 6:30
Brno Alligators FG - 13:13 - Jan Nestr, 37y; 4:33
Brno Alligators TD - 13:19 - Jan Nestr, 72y return zblokovaného field goalu; 0:00
Komentář k zápasu

První zápas Bitters ligy 2018 v Brně byl vyrovnaný, plný chyb a faulů a dramatický do posledních okamžiků. Celý zápas provázel silný vítr a to velmi ovlivnilo hru vzduchem. Tým Sígrs před sezónou posílil své řady hned trojicí importů a konkrétně Michael Lindsey byl na hřišti opravdu hodně vidět. 

Na returnu začali Sígrs a hned v první akci zápasu ukázal Michael Lindsey své rychlé nohy, když donesl míč až na polovinu hřiště. Sígrs však rychle ztratili balón po fumble Daniela Schmieda. Na míč se tak dostali Aligátoři, první down získal po zemi skvěle hrající David Kilian, a také rychlonohá posila Alligators Michael Campbell. Pak však přišel fumble i na straně zelených a na míči opět Sígři, těm však ukradl přihrávku ze vzduchu Jan Nestr. Hosté se však na balónu moc neohřáli, když přihrávku Tomáše Fortelného vystihl pozorný Jonathan Lopez a zachytil interception. Po sérii nepřesností na obou stranách tak skončila první čtvrtina 0:0

Ovšem hned na počátku druhé čtvrtiny se Sígrs nadechli a nejprve se po pěkném screenu na Adama Vorla dostali na třicet yardů k end zóně hostí, aby se vzápětí Filip Ondrášek proběhl celou Aligátorskou obranou pro touchdown, který si i sám potvrdil kopem – 7:0 pro domácí. Týmy si pak dvakrát vyměnili útoky na hřišti bez zisku prvního downu. Poté však David Kilian získal pro zelené krásným během první down, vzápětí další po kompletním pasu Michal Dovrtěl a tažení završil po zemi Tomáš Fortelný. Nestr potvrdil – 7:7. Hned další série přinesla zajímavou akci, když našel Ondrášek dlouhou přihrávkou Lindseyho, ten však míč neudržel pod tlakem Hynka Brandla a volný míč pro hosty získal Jakub Zábojník. Nabuzení Alligators se rychle dostanou, po pasu na Davida Michálka 89, běhu Kiliána a nádherného zachycení Jaroslava Doležala 15 na dostřel end zóny domácích, drive i první poločas nakonec zpečetí Jan Nestr kopem za tři body – 7:10.

Na začátku druhého poločasu nejprve u obou týmů dominují obrany. Michael Lindsey sice předvede nádherný punt return, ale ani pak nezískají Sígrs první down. Čtvrtina tak skončí bez bodů.

V poslední čtvrtině začínají Sígrs více využívat Michaela Lindseyho. Tato taktika nese ovoce, kombinací běhů Lindseyho a Ondráška Sígři přejdou celé hřiště, aby nakonec Lindsey skóroval, Ondrášek však nepotvrdí – stav 13:10. V následujícím kick off returnu doběhne Michael Campbell skoro na polovinu hřiště a dvěma fauly při této akci posunou Sígři hosty až ke své end zóně. Po několika signálech kope Jan Nestr za tři body – 13:13. Sígrs jsou zastaveni, Aligátorům však v dalším tažení zachytí přihrávku Michael Lindsey. Po dlouhém běhu Filipa Ondráška, který zastaví spurtem přes celé hřiště Hynek Brandl, to vypadá, že je rozhodnuto. Rozhodující kop Sígrům však zablokuje Jan Nestr, sám si ho i zvedne a za pomoci dobrých bloků rozhodne returnem přes celé hřiště zápas – 13:19!

Autor článku: Jan Raspopčev

Fotografie ze zápasu