Home  /  Zápasy  /  Muži  /  Soutěž mužů 2018  /  Bitters liga 2018  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Pardubice Stallions
20 : 21
Aquaponik Ostrava Steelers Aquaponik Ostrava Steelers
Q1 Q2 Q3 Q4
STA 7 13 0 0
STE 0 0 8 13
Statistiky

Datum: 8.4.2018 v 15:00
Počasí: Polojasno, 16°C
Počet diváků: 320
Rozhodčí: Radek Janhuba (R), Stephan Tuinenburg (U), Jan Pěnička (HL), Filip Pachulski (LJ), Petr Márai (BJ), Václav Kriesman (SJ), Pavel Šimon (FJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Pardubice Stallions TD - 7:0 - Radim Kalous, 55y pass od Christopher Forcier (Lukáš Petřík kick); 8:19
2.čtvrtina
Pardubice Stallions TD - 13:0 - Radim Kalous, 8y pass od Christopher Forcier (kick neúspěšný); 11:52
Pardubice Stallions TD - 20:0 - Ondřej Ministr, 5y pass od Christopher Forcier (Lukáš Petřík kick); 3:54
3.čtvrtina
Aquaponik Ostrava Steelers SAF - 20:2; 5:39
Aquaponik Ostrava Steelers TD - 20:8 - Luke Wildung, 12y pass od Henri Väänänen (kick neúspěšný); 1:47
4.čtvrtina
Aquaponik Ostrava Steelers TD - 20:15 - Dominik Dvorský, 12y run (Lukáš Dlouhý kick); 6:32
Aquaponik Ostrava Steelers TD - 20:21 - Luke Wildung, 4y pass od Henri Väänänen (2pt run neúspěšný); 2:11
Komentář k zápasu

První zápasy mají za sebou pardubičtí Stallions a Ostrava Steelers. Ostravský tým byl před sezónou pasován do role favoritů. Po jejich loňské účasti v Czech Bowlu a návratu dvojice Griffeth - Wildung je to logické. Fanoušci Stallions byli zvědaví na výkon quarterbacka Chrise Forciera a linebackera Erika Hulmana.

Steelers vyhráli los a zvolili volbu v druhém poločase. Do útoku tak šel domácí tým. Z prvního drivu Forcier zaznamenal svůj první passový touchdown. Na 3&25 poslal dlouhý pass na Radima Kalouse, který zaznamenal 55yardový touchdown.

Na řadu přišel útok Steelers vedený novým quarterbackem z Finska, Henrim Väänänenem. První akcí se ukázal Dominik Dvorský, ale první poločas se útok Steelers hledal. Naopak obrana Stallions včele s Hulmanem ukázala, že oproti loňsku by to mohlo být letos lepší. Prvním drivem se Steelers dostali na dostřel field goalu, ale pokus byl neúspěšný.

V dalším drivu ukázal Forcier, že umí ukrajovat yardy i po zemi. Dál než na 27 yardů soupeře se ale pardubický útok nedostal.

Druhý drive Steelers neskončil podle představ. Na vlastních 34 yardů se rozhodli zahrávat 4&2 a Dvorský následně fumbloval. Chybu hostů domácí potrestali. Na začátku druhé čtvrtiny našel Forcier podruhé Kalouse. Po neúspěšném potvrzení byl stav 13:0 pro domácí. 

I v dalším drivu šel ostravský útok pro čtvrtý down, tentokrát na soupeřových 40 yardech. Špatný snap ale znemožnil zkonvertovat 4&4 a na hřiště tak šel opět pardubický útok v poměrně dobré pozici. Tentokrát z toho nebylo víc než jen punt z půlky hřiště.

Ostravská odpověď nepřišla, útok se navíc posunul nebezpečně k vlastní endzóně po sacku obrany Stallions. Pardubickému týmu se podařilo punt zblokovat a útok tak začínal na 5 yardech soupeře. Potrestání chyby ve special týmu přišlo hned vzápětí. Forcier zkompletoval touchdownový hattrick, když našel running backa Ministra, 20:0 pro Stallions. To už s šancemi Steelers vypadalo hodně špatně. Závěr poločasu nabídl několik zajímavých akcí. Forcier si při snaze zaznamenat ještě jeden touchdown do šatny připsal dva interceptiony po dlouhých passech. Při posledním drivu měli Stallions šanci zastavit čas v poslední vteřině, ale před spiknutím míče neudržel Forcier snap a jeho spiknutí bylo proti pravidlům a čas tak vypršel.

Do šaten se tak šlo za stavu 20:0 pro domácí. Favorit soutěže z Ostravy si jistě představoval jiný vstup do sezóny.

Ve druhém poločase začínali na míči Steelers. První drive měl trvání pouze tři akce, když si na třetí down počíhal na Dvorského Hulman.

V následném drivu Stallions přišel klíčový zvrat zápasu. Pardubice chtěli znovu udeřit a vzdálit se soupeři o další body. Při passové akci byl Forcier donucen si nechat míč a běžet s ním. Když se vymanil z tlaku a mířil si pro yardy, tak při změně směru špatně došlápl a zranil se.

Jak se ukázalo, Forcier již do zápasu nezasáhl a Pardubice nebyli připravení na variantu bez zahraničního quarterbacka. Tuto roli převzal na chvíli do té doby výborně hrající Kalous, ale i on se zranil. Na řadu tak přišel running back Ministr, který převzal úlohu quarterbacka až do konce zápasu. Ostrava tak měla téměř celý poločas na to, otočit stav zápasu. První body přišli po safety. Výborným puntem dostala obrana Steelers dobrou příležitost složit soupeře v endzóně a to se jí také podařilo.

Útok Stallions si prakticky nepřipsal jediný první down, a tak otázkou bylo, jestli obrana Stallions dokáže udržet náskok z prvního poločasu. Na konci třetí čtvrtiny snížil Wildung na 20:8. Ve čtvrté čtvrtině přidal další body Dvorský. Až 2 minuty před koncem padla obrana Stallions definitivně. Wildung zachytil vítězný touchdown.

Steelers si tak připsali první vítězství v sezóně, ale s velkým vykřičníkem. Výkon z prvního poločasu totiž pravděpodobně nebude stačit na Black Panthers nebo Lions. Pro Stallions je klíčové zdraví Forciera. S ním vypadá tým velmi dobře a proti výborné obraně Steelers měli navrch. Jak ukázal druhý poločas, bez Forciera budou mít v Pardubicích velký problém.

Fotografie ze zápasu