Home  /  Zápasy  /  Muži  /  Soutěž mužů 2018  /  Bitters liga 2018  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Aquaponik Ostrava Steelers
6 : 23
Prague Lions Prague Lions
Q1 Q2 Q3 Q4
STE 0 3 3 0
LIO 3 0 7 13
Statistiky

Datum: 15.4.2018 v 15:00
Počasí: Polojasno, 20°C
Počet diváků: 455
Rozhodčí: Richard Gazdík (R), David Hájek (U), Tomáš Frehar (HL), Petr Márai (LJ), Petra Pejšková (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Prague Lions FG - 0:3 - Jan Farkaš, 33y; 10:55
2.čtvrtina
Aquaponik Ostrava Steelers FG - 3:3 - Lukáš Dlouhý, 38y; 8:03
3.čtvrtina
Aquaponik Ostrava Steelers FG - 6:3 - Lukáš Dlouhý, 37y; 5:22
Prague Lions TD - 6:10 - Lukáš Růžek, 4y run (Jan Farkaš kick); 0:50
4.čtvrtina
Prague Lions TD - 6:17 - Pavel Nejdl, 36y pass od Zachary Bartlow (Jan Farkaš kick); 9:30
Prague Lions TD - 6:23 - Marek Suchý, 22y pass od Zachary Bartlow (kick neúspěšný); 1:52
Komentář k zápasu

Před více než čtyřmi stovkami diváků odehráli na ostravském stadionu svůj prvním domácí zápas Aquaponik Ostrava Steelers. Na sever Moravy dorazil tým Lions, který zde poslední dva zápasy prohrál, včetně semifinále v loňské sezóně. Čekala se tak bitva do posledního dechu.

Utkání začalo výkopem hostů a na míč se jako první dostal tým Steelers. První domácí akce nového ročníku, však neskončila dobře, ztracený fumble po sacku Jana Liptáka, dal výbornou pozici útoku Lions. Obrana Steelers se však rozpomněla na výkony z minulé sezóny a pražský tým vytěžil z této situace pouze 3 body za field goal Jan Farkaše.

Pak se opět dostal na hřiště útok Steelers. Bez Dominika Dvorského, kterého nepustilo na hřiště zranění z předchozího zápasu, se ujal běhové hry Jan Musil. A hlavně po zemi se dařilo v druhém drivu Steelers posouvat míč. Snaha však vedla jen k několika prvním downům a puntu pro touchback.

V následujícím útoku se Lions také dostali těsně za půlku hřiště, ale i oni byli nuceni odkopávat. A v podobném duchu se nesla i celá první čtvrtina. Tu vyhráli Lions 3:0.

Na začátku druhé čtvrtiny zakončil podařený drive útoku Steelers vyrovnávacím field goalem Lukáš Dlouhý. Následný útok Lions skončil po třech akcích a velmi nepovedeným puntem, který nechal míč pro útok Steelers hluboko v poli Lions. Ale obrana pražského týmu udržena ostravský útok mimo vzdálenost pro field goal. Poslední vzrušení prvního poločasu tak přinesl závěrečný drive Lions, kdy Zachary Bartlow našel Kamila Robu a pražský tým se dostal na polovinu Steelers. Tam však jejich snažení narazilo na zkoncentrovanou obranu a poločasový výsledek byl 3:3.

Druhý poločas začal tam, kde první skončil. Obě obrany nepřipouštěli žádné větší hry a útoky rychle odcházeli ze hřiště. Musel tak přijít další turnover, aby se skóre pohnulo. Po nepodařené option přihrávce lionského quarterbacka, sebral volný míč Lukáš Dlouhý a připravil výborné místo pro útok Steelers. Ten však opět narazil na proměňování šancí v red zóně a vytěžil z výborné pozice pouze 3 body. 

Lions chtěli rychle odpovědět a posouvat míč se jim dařilo zejména po zemi. Navíc se během tohoto drivu nechal vyloučit stavební kámen obrany Steelers Garrett Griffeth. Rozhozená ostravská obrana pak nebyla schopna zastavit Lukáše Růžka a ten otočil skóre na stranu Lions.

Následně se sice podařilo obraně Lions donutit k Steelers k puntu. Ten se ale nepovedl a Luke Wildung místo odkopu musel volit odhození na svého spoluhráče. Nakonec tak z nepovedené akce vznikl první down pro Steelers. Radost však netrvala dlouho. Hned v následující akci se nepříjemně zranil finský quarterback Henri Väänänen, který musel být odvezen do nemocnice. Zranění páteře se naštěstí nepotvrdilo, Henriho stav se lepší a zůstává v nemocnici na pozorování. Jeho další nastoupení v letošním ročníku je s obrovským otazníkem a sezóna 2018 se tak začíná stávat postrachem startujících quarterbacků. Za domácí tým musel zápas doházet Alan Kosniovský, který se vrátil do týmu po pěti letech. 

Lions navíc přidali z následujícího drivu další touchdown a zvýšili na rozdíl dvou skórování. Útok Steelers se vzchopil k poslednímu vykřesání naděje. Alan Kosniovský ukázal, že ještě nepatří do starého železa. Zkompletoval několik přihrávek a dovedl útok Steelers k pokusu o field goal. Zde však opět zaúřadovala ruka Jamese Brookse, který kop zablokoval a tím utlumil i poslední snahy o nějaký zvrat v zápase. V závěru zápasu skórovali Lions ještě jednou a vezou z Ostravy cennou výhru.

Autor článku: Jan Klimeš

Fotografie ze zápasu