Home  /  Zápasy  /  Muži  /  Soutěž mužů 2018  /  Bitters liga 2018  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Brno Sígrs
20 : 28
Aquaponik Ostrava Steelers Aquaponik Ostrava Steelers
Q1 Q2 Q3 Q4
SGR 13 7 0 0
STE 0 14 6 8
Statistiky

Datum: 22.4.2018 v 14:00
Počasí: Jasno, 27°C
Počet diváků: 273
Rozhodčí: Pavel Šimon (R), Stanley Hameder (U), Václav Kriesman (HL), Jaroslav Rybář (LJ), Petra Pejšková (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Brno Sígrs TD - 6:0 - Michael Lindsey, 36y pass od Filip Ondrášek (kick neúspěšný); 8:52
Brno Sígrs TD - 13:0 - Filip Ondrášek, 32y run (Martin Herman kick); 6:09
2.čtvrtina
Aquaponik Ostrava Steelers TD - 13:7 - Luke Wildung, 11y pass od Michal Dudek (Lukáš Dlouhý kick); 7:53
Aquaponik Ostrava Steelers TD - 13:14 - Luke Wildung, 3y run (Lukáš Dlouhý kick); 2:18
Brno Sígrs TD - 20:14 - Filip Ondrášek, 9y run (Martin Herman kick); 1:07
3.čtvrtina
Aquaponik Ostrava Steelers TD - 20:20 - Jan Musil, 5y run (kick neúspěšný); 9:30
4.čtvrtina
Aquaponik Ostrava Steelers TD - 20:26 - Jan Musil, 11y run (kick neúspěšný); 0:16
Aquaponik Ostrava Steelers SAF - 20:28; 0:00
Komentář k zápasu

První čtvrtinu zápasu ovládli domácí Sígrs. Skóre otevřel hráč s jedničkou na dresu, Michael Lindsey. V rukou mu přistál dlouhý pass od quarterbacka Ondráška a nikdo už ho nezvládl zastavit. Hra se pak posouvala spíš po zemi a zanedlouho znovu dokázal zakončit Filip Ondrášek po úniku obraně hostí dlouhém přes 30 yardů. Tento bodový zisk se na rozdíl od minulého kopem podařilo potvrdit a skóre tak vypadalo pro domácí nadějně 13:0.

Oceláři ale ve druhé čtvrtině nulu na svém kontě dlouho neponechali. Nasadili do hry ofenzivní střelu Dominika Dvorského, hráče, který vloni naběhal v celé lize nejvíc yardů. Tomu obrana domácích těžko stačila a Dvorský tak dostal svůj tým až před oranžovou endzónu. To byla ideální příležitost pro quarterbacka Michala Dudka a ostravského importa Luka Wildunga, který zachytil krátký pass přímo v endzóně. Rodák z Montany se ve druhé čtvrtině projevil ještě jednou – tentokrát dostal míč do svatyně domácích po zemi – oba bodové zisky potvrdil kicker Lukáš Dlouhý a skóre najednou promlouvalo ve prospěch hostí – 13:14. Před pauzou v poločase ale ještě domácí zvládli odpovědět. Devíti yardovým během znovu skóroval Filip Ondrášek. Po potvrzení kopem se skóre před druhým poločasem zastavilo na 20:14.

Druhá polovina byla výrazně lepší pro Steelers. Hned ze startu dokázal ukrást míč ze vzduchu ostravský defensivní back s číslem 3, Vojtěch Hlaušek. Přihlížející útok Sígrů jej nechal doběhnout až ke své endzóně. Dílo pak dokonal krátkým během runningback Jan Musil. Při potvrzování se  jeden z hostí dopustil faulu, a tak skóre zůstalo poměrně na dlouhou dobu vyrovnané 20:20.

Útok Sígrs se vydal na tažení s vidinou otočení skóre ve svůj propěch. Cestu mezi obránci si kličkami našel domácí quarterback Ondrášek, při boji o další yardy ale špatně došlápl a nepříjemně si vyvrátil nohu. Ze hřiště jej odnášeli s naštípnutou lýtkovou kostí a Sígři tak zůstali pro tento zápas i několik příštích bez svého stavebního kamene útoku.

Stejně jako před dvěma týdny byl konec zápasu v Bystrci dramatický. Ostravští zachytili další interception a rozběhnutého hráče polapil až nepříjemně blízko skórování Michael Lindsey. Pak měli domácí velké štěstí – Steelers se yard před endzónou nepodařila předávka na runningbacka a míč mu vypadl. Fumble letěl dopředu přes všechny hráče a zalehnout ve vlastní endzóně se ho podařilo Sígrovi s číslem 24, Tyronu Clarkovi.

Naděje na výhru ale domácím dlouho nevydržela. Posouvat se jim nedařilo a při odkopávání Oceláři zblokovali míč a útočit tak začínali znovu blízko koncové zóny Sígrů. Z výhodné pozice pak dokázali 16 vteřin před koncem skórovat. Sígři se nechtěli s další prohrou v posledních vteřinách smířit a jako quarterback se dokonce nečekaně objevil univerzální hráč Lindsey. Na svou roli ale nebyl připravený a míč hodil do rukou soupeře, který s ním doputoval až do endzóny. Kvůli faulům na obou stranách sice touchdown neplatil, nicméně v poslední vteřině zápasu ještě zvládli Steelers připsat na své konto dva body, když Lindseyho, který se tentokrát s míčem chystal rozběhnout, složili v jeho endzóně a zajistili si tak zisk dvoubodového safety. Rozhodčí odpískali konec zápasu za stavu 20:28.

Autorka článku: Radka Balajková

 
Fotografie ze zápasu