Home  /  Zápasy  /  Tackle Muži  /  Soutěž mužů 2018  /  Bitters liga 2018  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Pardubice Stallions
0 : 42
Brno Sígrs Brno Sígrs
Q1 Q2 Q3 Q4
STA 0 0 0 0
SGR 22 6 6 8
Statistiky

Datum: 29.4.2018 v 15:00
Počasí: Jasno, 27°C
Počet diváků: 217
Rozhodčí: Radek Janhuba (R), Stanley Hameder (U), Tomáš Frehar (HL), Filip Pachulski (LJ), Kristián Koller (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Brno Sígrs TD - 0:6 - Michael Lindsey, 47y run (kick neúspěšný); 4:52
Brno Sígrs TD - 0:14 - Anthony Cesar, 5y run (Jakub Čudovský 2pt pass od Michael Lindsey); 3:19
Brno Sígrs TD - 0:22 - Michael Lindsey, 32y run (Jakub Čudovský 2pt pass od Michael Lindsey); 0:00
2.čtvrtina
Brno Sígrs TD - 0:28 - Michael Lindsey, 11y run (2pt run neúspěšný); 1:20
3.čtvrtina
Brno Sígrs TD - 0:34 - Ivan Baykalov, 26y pass od Michael Lindsey (2pt pass neúspěšný); 9:54
4.čtvrtina
Brno Sígrs TD - 0:42 - Jakub Čudovský, 29y pass od Michael Lindsey (Ivan Baykalov 2pt pass od Michael Lindsey); 2:25
Komentář k zápasu

Pro pardubického fanouška to byl nezvyklý pohled. Michael Lindsey se vrátil na východ Čech, ovšem už v dresu brněnských Sígrs. A byl to navíc právě Lindsey, kdo zařídil nečekaně vysokou výhru nováčka na půdě loňského semifinalisty 42:0. Brněnský receiver musel kvůli zranění Filipa Ondráška zaskočit na pozici quarterbacka, v nezvyklé roli si přesto připsal tři běhové a dva další pasové touchdowny.

Pro Stallions, kteří opět hráli bez svého quarterbacka Chrise Forciera, to byla studená sprcha. Očekával se totiž vyrovnaný zápas a čekalo se na to, který tým zvládne absenci svého quarterbacka lépe.

Sígrs měli Lindseyho, Stallions odpověď nenašli a než se vzpamatovali, prohrávali 0:22. "Těšil jsem se, až si zahraju proti svým starým kamarádům. Byl to skvělý zápas," hodnotil spokojeně Lindsey.

To, že zvládl pozici quarterbacka na výbornou, Lindseyho nepřekvapilo. "Hrál jsem quarterbacka trochu na střední škole, takže to pro mě úplně neznámá pozice není. Chtěl jsem se vyvarovat ztrát a hlavně vyhrát, což se mi povedlo, takže jsem šťastný."

Útok Sígrs si vedl skvěle hlavně po zemi, když naběhal 262 yardů. Lindsey k tomu přidal dalších 138 vzduchem. To Stallions stále pokračují v běhové marnosti. Obrany soupeřů Stallions zkrátka nerespektují passový útok a vše vkládají na silnou běhovou obranu. I proto dal útok Stallions pouze 14 yardů po zemi.

Pardubický junior Linek, který dovedl Pardubice k těsnému vítězství nad Patriots, tentokrát neměl svůj den a obrana Sígrs byla nad jeho síly. Navíc ani jeho spoluhráči mu příliš nepomohli. Po úvodním touchdownu Sígrs hned první akcí útočného drivu Stallions fumblovali a dali tak skvělou příležitost Sígrs ke skórování. V podobném duchu se nesl celý zápas. Útok Stallions se prakticky nehnul z místa. Obrana se sice snažila udržet Sígrs v čele s Lindseym na uzdě, ale pokaždé, když si vybrala slabší chvilku, byl americký rychlík schopen trestat. V klíčových situacích Sígrs vložili do útoku všechny tři zahraniční posily, což bylo nad síly pardubické obrany. Světlou stránkou obrany Pardubic byl tak výkon Jakuba Smutného, který si připsal tři sacky. Hezkou akcí se prezentoval i linebacker Erik Hulman, který vytrhl soupeři míč a hráčům Sígrs dalo pořádně zabrat dostat soupeře s míčem na zem.

Sígrs tak po úvodních dvou porážkách udělali důležitý krok k zachování postupových šancí do playoffs. Pardubice nečeká nic lehkého, protože bez Forciera vyrazí na půdu Black Panthers. Představu, jak by mohl zápas s Black Panthers vypadat, dostanou Pardubice už v úterý, kdy na půdu pražského týmu přicestují Steelers. Ostrava je v tomto směru v podobné situaci jako Stallions.

Fotografie ze zápasu