Home  /  Zápasy  /  Muži  /  Soutěž mužů 2018  /  Bitters liga 2018  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Prague Lions
51 : 13
Brno Alligators Brno Alligators
Q1 Q2 Q3 Q4
LIO 21 21 9 0
ALL 7 0 6 0
Statistiky

Datum: 5.5.2018 v 14:00
Počasí: Jasno, 22°C
Počet diváků: 342
Rozhodčí: Radek Janhuba (R), Jan Klimeš (U), Lukáš Přikryl (HL), Jan Pěnička (LJ), Petr Márai (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Prague Lions TD - 7:0 - Kamil Roba, 39y pass od Zachary Bartlow (Jan Farkaš kick); 10:09
Prague Lions TD - 14:0 - Filip Ječný, 3y run (Jan Farkaš kick); 6:29
Prague Lions TD - 21:0 - Filip Ječný, 31y run (Jan Farkaš kick); 2:33
Brno Alligators TD - 21:7 - David Kilian, 69y pass od Tomáš Fortelný (Jan Nestr kick); 0:59
2.čtvrtina
Prague Lions TD - 28:7 - Libor Boucký, 14y fumble return (Jan Farkaš kick); 8:16
Prague Lions TD - 35:7 - Ondřej Šisl, 2y fumble return (Jan Farkaš kick); 7:43
Prague Lions TD - 42:7 - Jakub Ječný, 31y pass od Zachary Bartlow (Jan Farkaš kick); 4:05
3.čtvrtina
Prague Lions TD - 49:7 - Tomáš Beránek, 35y pass od Kamil Roba (Jan Farkaš kick); 7:30
Brno Alligators TD - 51:13 - David Kilian, 52y pass od Tomáš Fortelný (2pt return obrany); 2:30
Komentář k zápasu

V sobotu se proti sobě utkaly týmy Prague Lions a Brno Alligators. Pro Lions to byl druhý domácí zápas v řadě, který věnovali tentokrát složkám záchranné služby. Fanouškovská základna Lions byla připravena v plné zbroji. Brno přijelo podpořit pár skalních fanoušků, ale jejich hráče to nechávalo v klidu, protože si dokázali udělat vlastní kotel na sideline.

První na míč šel tým z Prahy. Ofenzíva Lions nenechala nic náhodě a hned v prvním drivu se dokázal prosadit po dalekonosné přihrávce quarterbacka Bartlowa Kamil Roba, který připsal první body zápasu. Dobře hrající special tým Alligators dokázal stavět svůj celek do dobrých pozic, ale ani útok či obrana nedokázala nic předvést. Útoku Alligators dělal problém lionský obránce James Brooks. Než se stačili rozkoukat, tak jim tento obrovský obránce vyrazil míč a do útoku šli Lions. Ti si z následujícího útočného tažení odnesli další touchdown. 14:0. Brno moc šancí nedostávalo, kdy do té doby neomylná obrana Lvů zastavovala každý jejich pokus. Útok Lions se chtěl v zápase předvést v dobrém světle. Filip Ječný zaskakující za nehrajícího Lukáše Růžka 31yardovým během připsal svůj už druhý touchdown v zápase a Lions tak rázem vedli 21:0.

Po úspěšném returnu brněnského special týmu se dokázal poprvé v zápase prosadit i útok. David Kilian, který ze sebe dokázal setřást nekolik obránců a akcí, která měřila úctyhodných 69 yardů, snížil na 21:6. Nestr se nemýlil a přidal další bod. Útok lvů tentokrát neměl moc štěstí a nedařilo se jim míč dostat do endzóny. Obrana Lvů však svůj tým podržela a po neúspěšné rozehrávce brněnských si pro svůj druhý obranný touchdown v sezóně po fumble returnu doběhl dobře hrající Libor Boucký. Podobný scénář se opakoval i v následujícím útočném drivu Alligators. Brněnský tým byl zatlačen k vlastní endzóně. Tomáš Fortelný se snažil něco vymyslet, ale agresivně hrající Lukáš Rokošný mu vyrazil 2 yardy od koncové zóny míč z rukou a pro dobře stojícího Ondřeje Šisla už to byla jednoduchá práce, aby donesl míč pro další lionské body. 35:7. Brněnská ofenzíva se nadále trápila a po čtyřech neúspěšných pokusech pustila na hřiště útok Pražanů. Ti dokázali ještě před přestávkou připsat na tabuli další body. Jakub Ječný se ve středu pole uvolnil a po zachycené přihrávce nikým nehlídaný doběhl pro svůj první touchdown sezóny. 

Do druhé půle se nastupovalo s běžícím mercy rule, kdy se čas zastavuje jen v ojedinělých případech. Brno se snažilo připsat si alespoň pár bodů, ale obrana Lvů je dokázala zastavit. Ofenzíva Lions tvořena v tu chvíli převážně náhradníky se dokázala po dvou akcích dostat do endzóny, kdy Kamil Roba na pozici quarterbacka přesnou příhrávkou našel v endzóně Tomáše Beránka. Lionský kicker Jan Farkaš po celý zápas ukazoval, že se na něj tým může v situacích, kdy je potřeba trefit míč mezi tři tyče, spolehnout a ani tentokrát se nemýlil. Na tabuli v tu chvíli svítilo skóre 49:7. Alligators se nechtěli smířit s výsledkem a díky jejich dravosti se v následujícím útočném snažení dokázal prosadit opět runningback David Kilian během pro touchdown, který měřil 52 yardů. Jelikož pro ně bodová situace nevyznívala moc dobře, pokusili se snížit potvrzením za dva body. To se jim rázem vymstilo, když obránce Lions Lukáš Topič zachytil přihrávku a doběhl přes celé hřiště do endzóny pro další lionské body. Čtvrtá čtvrtina už nenabídla žádnou změnu skóre, a tak se oba týmy rozloučily s výsledkem 51:13 pro pražský celek. Na zápas, který nabídl plno skvělých útočných i obraných akcí, se přišlo podívat 342 fanoušků.

Autorka článku: Nikola Tančincová

Fotografie ze zápasu