Home  /  Zápasy  /  Muži  /  Soutěž mužů 2018  /  Bitters liga 2018  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Aquaponik Ostrava Steelers
35 : 0
Brno Sígrs Brno Sígrs
Q1 Q2 Q3 Q4
STE 14 7 7 7
SGR 0 0 0 0
Statistiky

Datum: 20.5.2018 v 15:00
Počasí: Oblačno, 23°C
Počet diváků: 417
Rozhodčí: Pavel Šimon (R), Ján Polák (U), Pavel Voráček (HL), Filip Pachulski (LJ), Pavel Moravec (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Aquaponik Ostrava Steelers TD - 7:0 - Jakub Březina, 3y run (Lukáš Dlouhý kick); 8:02
Aquaponik Ostrava Steelers TD - 14:0 - Dominik Dvorský, 3y run (Lukáš Dlouhý kick); 0:31
2.čtvrtina
Aquaponik Ostrava Steelers TD - 21:0 - Jan Vysloužil, 15y pass od Steven Wilken (Lukáš Dlouhý kick); 1:28
3.čtvrtina
Aquaponik Ostrava Steelers TD - 28:0 - Ondřej Chmela, 13y pass od Steven Wilken (Lukáš Dlouhý kick); 5:51
4.čtvrtina
Aquaponik Ostrava Steelers TD - 35:0 - Jakub Březina, 4y run (Lukáš Dlouhý kick); 4:17
Komentář k zápasu

Na hřiště ostravských Steelers přicestovalo Brno Sígrs. Oba týmy měly před tímto zápasem bilanci 3-2 a první vzájemný zápas těchto soupeřů skončil těsným vítězstvím Steelers, když rozhodli až v posledních vteřinách zápasu.

Dalším lákadlem zápasu byl návrat Henriho Väänänena a Jimmiho Nannberga do Ostravy. Ti se přesunuli ze Steelers do Sígrs, ale podmínky přestupu je nechaly pouze na lavičce. Na pozici quarterbacka Sígrs tak musel opět naskočit Michael Lindsey. 

Sígrs se dostali jako první na míč, ale ostravská obrana jim nepovolila ani jeden yard a brněnští hráči museli odkopávat. Krátký punt dostal útok Steelers do velmi dobré pozice na polovině hřiště. Hned první pokus si nechal v rukách Steven Wilken a doběhl pro první down. Pak už začala rotace 4 runningbacků v backfieldu Steelers. Běhy Musila, Kielora, Dvorského a Březiny se ostravský útok dostal až do blízkosti endzóny Sígrs, kde poslední jmenovaný donesl míč pro první body zápasu. Jedinou kaňkou na dobře vyhlížejícím začátku utkání tak bylo zranění Jiřího Ličky, pro kterého sezóna předčasně skončila.

Ani druhý drive útoku Sígrs nedopadl dle očekávání brněnských fanoušků, kteří na sever Moravy dorazili podpořit svůj celek. Silová běhová hra Daniela Schmieda narazila na ocelovou obranu a Sígrs byli opět nuceni odkopávat. Útok Steelers poté ze svých 35 yardů vytáhl sedmiminutový drive, kdy kombinací běhů a přesných passů připravil pozici pro Dominika Dvorského, který těsně před koncem první čtvrtiny zvýšil na 14:0.

Pak se konečně probudil i Michael Lindsey. Nejprve své rychlé nohy rozkmital při kickoff returnu a následně několika běhy dostal útok Sígrs poprvé přes půlku hřiště. Dobře vyhlížející drive, který svými běhy podporoval také Anthony Cesar, se zastavil až na 35 yardech Steelers, kde se třetímu importu v barvách Sígrs - Tyrone Clarkovi - nepodařilo získat první down při čtvrtém pokusu. Na hřiště tak opět vyběhl útok Steelers, ale tentokrát byl zastaven a po sacku Miroslava Guotha, poprvé vyzkoušeli svou puntovací formaci i hráči Steelers.

Další drive Sígrs byl jako přes kopírák toho minulého. Lindsey a Cesar dostali svůj tým až ke 30 yardům Steelers, kde se však opět nepovedlo na čtvrtý pokus získat první down. To útoku Steelers se dařilo lépe. Na 70 yardů mu stačili čtyři akce. Tou čtvrtou našel Wilken v endzóně Sígrs Jana Vysloužila a těsně před přestávkou bylo vedení Steelers 21:0. Michael Lindsey se pak ještě pokusil vykouzlit jeden ze svých skvostných kickoff returnů, ale poté co byl zastaven 35 yardů od endzóny Steelers, skončil první poločas jasným vedením domácího týmu.

Druhý poločas začal dlouhým kickoff returnem Jana Vysloužila, který dostal útok Steelers hluboko do pole Sígrs. Tam však vystavila stopku domácímu snažení brněnská obrana a navíc po puntu vrátil míč Michael Lindsey až těsně před endzónu Steelers. Při returnu se však jeden z jeho spoluhráčů provinil proti pravidlům a tak dobře vyhlížející pozice byla fuč. Sígrs začali útok na svých 37 yardech. Na hřiště vyběhla ocelová obrana a předvedla svou nejlepší pasáž v zápase - dva sacky Adama Kavického a Lukasze Nielaby vedli k rychlému tři a ven.

Z následného drivu potom útok Steelers rozhodl zápas. Před endzónou Sígrs našel Wilken Ondřeje Chmelu, který se vyhnul trojici obránců a skóroval. Necelých šest minut před koncem třetí čtvrtiny tak byl stav 28:0 pro domácí a o výsledku zápasu bylo prakticky rozhodnuto. 

Zbytek zápasu se tak dohrával uprostřed hřiště a oba týmy si ještě párkrát vyzkoušely puntovací formace. Tento herní prvek byl i u posledního skóre zápasu, když přehozený punter Sígrs nestihl odkopnout a byl sražen na vlastních čtyřech yardech. Pro Jakuba Březinu pak nebyl problém donést míč pro další body. To už byl na quarterbackovi domácího týmu Alan Kosniovský. Zbytek zápasu se tak dohrál za rychle plynoucího času a více než 400 diváků mohlo oslavit druhou výhru pod novým quarterbackem. 

Autor článku: Jan Klimeš

Fotografie ze zápasu