Home  /  Zápasy  /  Muži  /  Soutěž mužů 2018  /  Bitters liga 2018  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Pardubice Stallions
39 : 27
Brno Alligators Brno Alligators
Q1 Q2 Q3 Q4
STA 6 14 0 19
ALL 6 0 14 7
Statistiky

Datum: 10.6.2018 v 15:00
Počasí: Přeháňky, 28°C
Počet diváků: 237
Rozhodčí: Pavel Šimon (R), Stephan Tuinenburg (U), Šimon Zouvala (HL), Jan Pěnička (LJ), Petr Márai (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Pardubice Stallions TD - 6:0 - David Holub, 29y pass od Douglas Webster (kick neúspěšný); 9:47
Brno Alligators TD - 6:6 - Tomáš Fortelný, 2y run (kick neúspěšný); 4:27
2.čtvrtina
Pardubice Stallions TD - 13:6 - Jan Beneš, 9y pass od Douglas Webster (Lukáš Petřík kick); 8:52
Pardubice Stallions TD - 20:6 - Jan Horáček, 52y pass od Douglas Webster (Lukáš Petřík kick); 0:15
3.čtvrtina
Brno Alligators TD - 20:13 - David Kilian, 5y run (Jan Nestr kick); 8:10
Brno Alligators TD - 20:20 - David Michálek, 5y pass od Tomáš Fortelný (Jan Nestr kick); 1:36
4.čtvrtina
Pardubice Stallions TD - 26:20 - Radim Kalous, 37y pass od Douglas Webster (kick neúspěšný); 11:41
Pardubice Stallions TD - 32:20 - Radim Kalous, 2y pass od Douglas Webster; 9:03
Brno Alligators TD - 32:27 - Tomáš Robíšek, 12y pass od Tomáš Fortelný (Jan Nestr kick); 8:31
Pardubice Stallions TD - 39:27 - Radim Kalous, 58y pass od Douglas Webster (Lukáš Petřík kick); 7:32
Komentář k zápasu

Důležitý duel svedli v Pardubicích Stallions a Brno Alligators. Oba týmy totiž stále bojují o čtvrté postupové místo do semifinále. Vítězství tak mělo cenu zlata.

Hned úvodní akce napověděla, v jakém duchu se bude prezentovat útok Stallions. Quarterback Webster našel passem Beneše pro zisk 15 yardů. Domácí tým se tak jednou akcí dostal na polovinu soupeře. Skóre otevřel David Holub, kterého pod tlakem našel Webster. Úvodní touchdown tak pokazilo jen neúspěšné potvrzení.

Alligators byli donuceni po třech akcích puntovat, kdy na třetí down neudržel dlouhou přihrávku hostující Wildung. I Stallions se ve druhém downu museli vzdát puntem míče.

O první posun chainů pro Brno se postaral Wildung, který si po passu doběhl pro 15 yardů. To nastartovalo brněnský útok, který se rychle dostal na polovinu hřiště. Následně našel quarterback Fortelný svého receivera, který s míčem doběhl přibližně na 3 yardy od endzóny. Fortelný následující akcí sám prorazil cestu až do endzóny. Skóre tak po neúspěšném potvrzení bylo 6:6.

Pardubický útok po dobrém kickoff returnu odpověď na vyrovnání nenašel a po tři a ven následoval punt. Stejným způsobem si vedl útok Alligators, a tak se útok Stallions rychle vrátil zpět.

Stallions se i díky personal faulu obrany posunuli v následujícím drivu na polovinu soupeře. Tím skončila první čtvrtina, která přinesla vyrovnané skóre.

O další posun chainů se pokusili Hřebci konverzí čtvrtého downu. Webster našel Horáčka a drive pokračoval dál. Následnou akcí si oba aktéři spolupráci zopakovali a Stallions již byli v redzóně. Tam Webster našel Beneše, který vrátil domácím vedení. Po úspěšném potvrzení bylo skóre 13:6.

Následný kickoff se Brnu podařilo donést až na soupeřových 30 yardů. Slibně rozjetý drive zakončili Alligators fumblem a ztrátou míče v redzóně. O posun na půlku soupeře se tentokrát postaral Radim Kalous, který si jednou rukou stáhl dlouhou přihrávku Webstera. Následně Webster ukázal, že yardy umí získávat i po zemi, kdy svůj útok posunul do redzóny. Na čtvrtý down se rozhodli Stallions kopnout field goal, ale kvůli vysokému snapu se do míče ani nekoplo. Do útoku tak šlo opět Brno.

Fortelný dlouhou přihrávkou našel svého receivera a rázem byl útok na polovině hřiště. O další posun se postaral Wildung, který si stáhl přihrávku vysoko ze vzduchu. Další posun zastavili fauly, které dostali Brno do situace dlouhého třetího downu. Fortelný se rozhodl zkusit dlouhý pass, kterého se ale zmocnila obrana Stallions.

Pardubice se opět dostaly rychle na půlku hřiště, když Webster našel Beneše. Z poloviny hřiště se Webster rozhodl poslat pass až do endzóny, kde i přes defenzivní pass interference zachytil přihrávku Horáček. Stallions šli 15 vteřin před poločasem do vedení 20:6.

Ve druhém poločase se opět o yardy staral především hostující Wildung. Ten dostal svůj tým až na polovinu soupeře, kde převzal iniciativu i running back Alligators David Kilian. Vydařený úvodní drive druhého poločasu mohl zakončit Wildung touchdownem, ale pro nesportovní chování nebyl touchdown uznán. Práci za něj tak udělal Kilian, který s míčem doběhl až do endzóny. Po potvrzení se náskok Stallions snížil na jeden touchdown.

Domácí útok odpověď nenašel a po tři a ven přenechal míč Alligators. Fortelný přesnou přihrávkou rychle posunul útok na půlku domácích. O další yardy se postaral Kilian a vyrovnání bylo ve vzduchu. To přinesl David Michálek zachyceným passem v endzóně. Rázem to bylo 20:20.

Útok Stallions zůstal u stejného receptu. Rychle na půlku soupeře se dostali díky spojení Webster - Holub. Tím skončila třetí čtvrtina. Rozhodnutí o vítězi tak měla přinést až ta čtvrtá. Hned druhou akcí závěrečné čtvrtiny našel Webster Kalouse, který zaznamenal 37yardový touchdown a vrátil domácím vedení. 

Následný return se hostujícím nevydařil, Alligators museli rozehrávat z vlastních 3 yardů. Hosté se dostali z nejhorší pozice pryč, ale při puntu nezachytil punter míč a útok Stallions se dostal na hřiště přibližně 2 yardy od endzóny. Touchdownovou spolupráci si hned první akcí zopakovali Webster s Kalousem. Dvoubodové potvrzení se nevydařilo, skóre se tak posunulo na 32:20.

Další pozice pro útok byla pro Alligators mnohem příznivější. Začínali totiž prakticky z poloviny hřiště. A Fortelný po passu na svého receivera posunul útok hluboko do redzóny. A další akcí zaznamenal touchdown na Robíška. Odpověď tak přišla velmi rychle. Rozdíl ve skóre byl o 5 bodů.

Ani Stallions dlouho nečekali s odpovědí. Druhý touchdown přes více než polovinu hřiště hodil Webster tentokrát na Kalouse. Kalousovi touchdownové akce tak dohromady měřily 98 yardů.

Na toto navýšení již nedokázali Alligators bodově zareagovat. Přestože se Brno ještě dostalo do redzóny, skóre se již neměnilo. Stallions si tak připsali důležité vítězství, které je drží ve hře o semifinále. I Alligators mohou stále pomýšlet na playoffs, ale jejich cesta se mírně zkomplikovala.

Fotografie ze zápasu