Home  /  Zápasy  /  Muži  /  Soutěž mužů 2018  /  Bitters liga 2018  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Aquaponik Ostrava Steelers
49 : 7
Pilsen Patriots Pilsen Patriots
Q1 Q2 Q3 Q4
STE 21 14 7 7
PTR 0 0 0 7
Statistiky

Datum: 17.6.2018 v 13:00
Počasí: Polojasno, 26°C
Počet diváků: 317
Rozhodčí: Radek Janhuba (R), Filip Znamenáček (U), Pavel Voráček (HL), Petr Márai (LJ), Pavel Šimon (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Aquaponik Ostrava Steelers TD - 7:0 - Florián Kotúľ, 19y pass od Steven Wilken (Lukáš Dlouhý kick); 6:02
Aquaponik Ostrava Steelers TD - 14:0 - Florián Kotúľ, 22y pass od Steven Wilken (Lukáš Dlouhý kick); 4:26
Aquaponik Ostrava Steelers TD - 21:0 - Jan Vysloužil, 60y pass od Steven Wilken (Lukáš Dlouhý kick); 1:17
2.čtvrtina
Aquaponik Ostrava Steelers TD - 28:0 - Dominik Dvorský, 27y run (Lukáš Dlouhý kick); 5:47
Aquaponik Ostrava Steelers TD - 35:0 - Steven Wilken, 26y run (Lukáš Dlouhý kick); 1:27
3.čtvrtina
Aquaponik Ostrava Steelers TD - 42:0 - Dominik Dvorský, 11y run (Lukáš Dlouhý kick); 5:50
4.čtvrtina
Aquaponik Ostrava Steelers TD - 49:0 - Zdeněk Lembart, 49y pass od Alan Kosniovský (Lukáš Dlouhý kick); 11:30
Pilsen Patriots TD - 49:7 - Martin Loukota, 35y pass od Ryan Hartnett (Martin Vojtěchovský kick); 1:00
Komentář k zápasu

Poslední domácí zápas byl pro hráče Ostravy Steelers i posledním zápasem základní části. Na sever Moravy přijel tým z Plzně. Ostravský tým potřeboval výhru k prodloužení naděje na druhé místo po základní části, plzeňský tým se přijel porvat o svou první výhru v letošní sezóně.

Na míči začal útok Patriots vedený dvojicí američanů Brown-Hartnett. Po krátkém kickoffu navíc měli hráči Plzně velmi dobrou pozici na hřišti, blízko poloviny hřiště. False start hned v první akci však znamenal ztrátu, která vedla až k puntu hned po třech pokusech.

To ostravskému útoku se dařilo lépe. Po zemi se posunoval tým Steelers až do blízkosti endzóny Patriots. Tam svou první přihrávkou v zápase našel Steven Wilken ruce Floriána Kotúla a ten otevřel skóre zápasu. Lukáš Dlouhý se z potvrzení nemýlil a tak se domácí tým ujal v polovině první čtvrtiny vedení 7:0.

Další drive útoku Patriots skončil ještě hůře než ten první. Na jednu z přihrávek Richarda Browna si počíhal Garrett Griffeth a po jeho interceptionu šli na míč opět hráči Ostravy. Těm stačili jen dvě akce a Florián Kotúl se opět radoval po přesné přihrávce od Wilkena. A když třetí drive Patriots skončil také jen puntem a Wilken našel 60yardovou přihrávkou volného Jana Vysloužila, bylo o osudu zápasu rozhodnuto.

Na konci první čtvrtiny se i Patriots podívali na stranu soupeře, ale ani tento drive se nedostal dál než na 40 yardů od endzóny Steelers. Přišel tedy znovu punt. Útok Steelers, zejména po zemi, prošel celé hřiště a pro touchdown si doběhl Dominik Dvorský, který se opět začal objevovat i na pozici running backa.

Poslední body prvního poločasu přidal Steven Wilken, který si pro svůj 26yardový touchdown doběhl po více než úspěšném “quarterback sneaku”. Asi všichni čekali, že na “4 a inches” pouze skočí jeden yard dopředu. Wilken měl ale jiný plán.

Do druhého poločasu se vstupovalo za stavu 35:0 a čas začal rychle plynout. Dominik Dvorský se dobře naladil na souboje v playoffs, když přidal ve třetí čtvrtině svůj druhý touchdown v zápase. Potom se na hřišti objevil i náhradní quarterback Steelers Alan Kosniovský, který našel Zdeňka Lembarta. Ten za bloky svých spoluhráčů doběhl pro touchdown na 49:0.

V samotném závěru se předvedl i útok Patriots, kterému se podařilo při trick play, kdy running back Ryan Hartnett nejprve naznačil běh do strany a poté našel svého volného spoluhráče v endzóně Steelers. Plzeňským hráčům se tak podařilo prolomit ocelovou obranu a zapsat se na výsledkovou tabuli. Na větší korigování výsledku to nestačilo. Příští týden mají hráči Patriots ještě jednu šanci zabojovat o čestný úspěch. V sobotu vyrazí na hřiště Alligators, kteří se v tabulce nacházejí pouze o jednu příčku nad Patriots. 

A Steelers? Ti budou na dálku držet palce pražským Black Panthers, aby vyhráli i svůj desátý zápas letošní sezóny a zařídili ostravské semifinále.

Autor článku: Jan Klimeš

Fotografie ze zápasu