Home  /  Zápasy  /  Muži  /  Soutěž mužů 2018  /  Bitters liga 2018  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Aquaponik Ostrava Steelers
31 : 24
Prague Lions Prague Lions
Q1 Q2 Q3 Q4
STE 3 0 21 7
LIO 7 7 10 0
Statistiky

Datum: 7.7.2018 v 15:00
Počasí: Jasno, 24°C
Počet diváků: 580
Rozhodčí: Richard Gazdík (R), Stanley Hameder (U), Tomáš Frehar (HL), Filip Pachulski (LJ), Radek Janhuba (BJ), Petr Márai (SJ), Pavel Šimon (FJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Prague Lions TD - 0:7 - Pavel Nejdl, 4y pass od Zachary Bartlow (Kamil Roba kick); 9:53
Aquaponik Ostrava Steelers FG - 3:7 - Lukáš Dlouhý, 26y; 3:07
2.čtvrtina
Prague Lions TD - 3:14 - Pavel Nejdl, 41y pass od Zachary Bartlow (Kamil Roba kick); 1:23
3.čtvrtina
Aquaponik Ostrava Steelers TD - 9:14 - Steven Wilken, 1y run (2pt pass neúspěšný); 8:15
Prague Lions TD - 9:21 - Luis Fuentes, 85y kick-off return (Kamil Roba kick); 7:59
Aquaponik Ostrava Steelers TD - 16:21 - Dominik Dvorský, 1y run (Lukáš Česlík kick); 7:18
Prague Lions FG - 16:24 - Kamil Roba, 22y; 5:36
Aquaponik Ostrava Steelers TD - 24:24 - Dominik Dvorský, 1y run (Steven Wilken 2pt run); 2:32
4.čtvrtina
Aquaponik Ostrava Steelers TD - 31:24 - Lukáš Sokol, 11y pass od Steven Wilken (Lukáš Česlík kick); 4:36
Komentář k zápasu

Opět po roce se na hřišti v Mariánských Horách, které se již stává tradičním zázemím Steelers pro vyřazovací boje, v semifinále Bitters ligy utkaly týmy Ostrava Steelers a Prague Lions.

Lions přijeli bez své největší hvězdy, Jamese Brookse, kterého na hřiště nepustilo zranění. Paradoxně jeho nepřítomnost možná i pomohla soustředěnějšímu výkonu celého pražského týmu, který ukázal, že ve svém středu má spoustu dalších výborných hráčů. Lions vyhráli los a hned v úvodu šli do útoku. Zachary Bartlow neomylně nacházel své receivery a především spolupráce s Markem Suchým rychle posunula Lions za polovinu hřiště. Tam ukázali Bartlow společně s Lukášem Růžkem, že Lions umí i po zemi a povedený úvodní drive skončil passem na Pavla Nejedla, který otevřel skóre semifinále.

Za stavu 0:7 tak vyběhl na hřiště útok Steelers vedený Stevenem Wilkenem. Ten se hned prvním passem pokusil najít Lukáše Sokola, který se po zranění vrátil do základní sestavy ocelářů. Přihrávka však byla neúspěšná, stejně jako dlouhý pass na úplně volného Jana Vysloužila, který nedokázal zkrotit míč. Místo vyrovnání tak vybíhaly na hřiště puntovací formace. Ta lionská se však nechala nachytat. Místo odkopu tak mohl zkompletoval Garrett Griffeth přihrávku na Gabriela Fröhlicha a míč zůstal v držení Steelers. Zejména po zemi se pak útok ostravského týmu dostal až do endzóny Lions. Touchdown Michala Kielora však pro faul neplatil a Steelers zakončili první drive „pouze“ 3 body. Field goal trefil Lukáš Dlouhý.

Následně se probudila i ocelová obrana, která byla hnána skoro šestistovkou fanoušků, kteří přišli podpořit ostravské borce. Po „tři a ven“ útoku Lions opět dostal šanci Steven Wilken, který trefil dlouhým passem Ondřeje Chmelu a Steelers se rázem dostali na polovinu pražského týmu. Nadějný drive však skončil sackem Ondřeje Kubíka a neúspěšným field goalem Lukáše Dlouhého.

První čtvrtina tak skončila za stavu 7:3 pro Lions.

Následně si vyměnily vizitky obě obrany a útočné formace svých soupeřů nepustily ani k jednomu prvnímu downu. Zafungovala až chemie mezi Batlowem a Suchým a Lions odskočili na rozdíl dvou skórování.

Útok Steelers chtěl rychle odpovědět. Opět se mu podařilo celkem lehce dostat až do redzóny, ale tam byl znovu zastaven a snažení skončilo dalším netrefeným field goalem.

Na poločasovou přestávku šli spokojenější hráči Lions, kteří vedli 14:3.

Druhý poločas na míči začal tým Steelers. Začal sice pozitivně a rychle se dostal za polovinu hřiště, ale následné dva sacky obrany Lions vytlačily ostravský tým mimo field goalovou vzdálenost. Na hřiště tak opět vyběhly puntové formace a jako v prvním poločase, i teď se děly velmi zajímavé věci. Do returnamana Lions narazil spoluhráč a od jeho zad se míč dostal až do rukou Jana Klimeše, který opět získal míč pro Steelers. Ostravský útok byl zpět ve hře a o pár akcí později doběhl Steven Wilken pro krátký touchdown. Steelers se pokusili o dvoubodové potvzení, ale Lukáš Sokol míč nezachytil. Bylo sníženo na rozdíl 5 bodů a momentum zápasu se zdálo být překlopeno na ostravskou stranu.

Proti však byl Luis Fuentes. Z následného kickoff returnu nedal nikomu šanci a vrátil 11 bodové vedení Lions.

Do konce zápasu ještě zbývala více než čtvrtina a půl, ale se Steelers již to začalo vypadat velmi špatně. V pravou chvíli do vývoje zápasu však opět vstoupil Garrett Griffeth, jehož kickoff return, spolu s nedisciplinovaností hráče Lions, posunuli míč až na 15 yardů před endzónu pražského týmu. Dvojice Sokol-Dvorský pak rychle vrátila Steelers do zápasu. Stav zápasu byl opět o jedno skórování 21:16 pro Lions.

A útočná přestřelka třetí čtvrtiny pokračovala. Bartlow našel Kamila Robu a ten prokličkoval přes celé hřiště až na 5 yardů před endzónu Steelers. Tam však zapnula ocelová obrana na plné obrátky a udržela Lions pouze na 3 bodech. Pražský tým v polovině třetí čtvrtiny tedy sice skóroval, ale jeho vedení bylo stále pouze jen o jeden tochdown.

Ostravský útok koncem třetí čtvrtiny již začal působit velmi sebevědomě a po dalším touchdownu Dominika Dvorského a dvoubodového potvrzení Stevena Wilkena bylo poprvé od začátku zápasu opět srovnáno.

Z následného drivu se sice hráči Lions nadechli k poslednímu vzdoru, ale veškeré naděje zhatil Garrett Griffeth, který zachytil interception Zacharyho Bartlowa. Nastartoval tak dlouhý drive útoku Steelers, který zakončil zachyceným touchdownem Lukáš Sokol něco málo přes čtyři minuty před koncem zápasu.

Útoku Lions se již vyrovnat nepodařilo a do Bitters Czech Bowlu tak postoupili po vyrovnaném zápase ostravští Steelers.

Po 21 letech se tak Ostrava může těšit na finálový zápas na vítkovickém trávníku s domácími borci. Před dvěma dekádami to skočilo zatím jediným nepražským mistrovským titulem v historii ligy. Jak to dopadne letos, to se dozvíme již 14. července.

Autor článku: Jan Klimeš

Fotografie ze zápasu