Home  /  Zápasy  /  Muži  /  Soutěž mužů 2018  /  Bitters liga 2018  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Prague Black Panthers
30 : 7
Aquaponik Ostrava Steelers Aquaponik Ostrava Steelers
Q1 Q2 Q3 Q4
PBP 7 9 0 14
STE 0 7 0 0
Statistiky

Datum: 14.7.2018 v 19:10
Počasí: Polojasno, 25°C
Počet diváků: 2211
Rozhodčí: Richard Gazdík (R), Stanley Hameder (U), Tomáš Frehar (HL), Filip Pachulski (LJ), Radek Janhuba (BJ), Petr Márai (SJ), Pavel Šimon (FJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Prague Black Panthers TD - 7:0 - William Young, 73y run (Marek Hruboň kick); 3:44
2.čtvrtina
Prague Black Panthers TD - 14:0 - Jan Dundáček, 14y run (Marek Hruboň kick); 11:40
Aquaponik Ostrava Steelers TD - 14:7 - Steven Wilken, 4y run (Lukáš Dlouhý kick); 8:41
Prague Black Panthers SAF - 16:7; 4:22
4.čtvrtina
Prague Black Panthers TD - 23:7 - Jan Dundáček, 41y run (Marek Hruboň kick); 11:24
Prague Black Panthers TD - 30:7 - William Young, 4y pass od Jan Dundáček (Marek Hruboň kick); 4:12
Komentář k zápasu

Městský stadion v Ostravě hostil finálový Bitters Czech Bowl XXV, který proti sobě postavil Ostravu Steelers a Prague Black Panthers. V repríze loňského finále byli Black Panthers favorité. Steelers hráli Czech Bowl v Ostravě naposled v roce 1997, ve kterém zvítězili. Vítězové z dvacet jedna let starého finále přivítali fanoušky v předzápasovém programu.

Black Panthers se i ve finále drželi stejného receptu. Dominantní obrana a útočné duo Dundáček - Young. Ostravská obrana byla schopná hlídat receivery Black Panthers, ale na běhovou hru Black Panthers nevyzráli. Young s Dundáčkem si po zemi připsali 305 yardů a 4 touchdowny.

Steelers před zápasem věřili, že oproti loňskému finále jsou na tom lépe v passovém útoku. To měl být hlavní klíč k úspěchu. Bohužel pro ostravské byla obrana Black Panthers na passový útok Steelers připravena a Wilken naházel pouze 55 yardů.

Skóre zápasu otevřel v první čtvrtině Young, který 73yardovým sprintem doběhl až do endzóny soupeře. Pro dobře hrající obranu Steelers to bylo první větší zaváhání, které Black Panthers potrestali. Hned v úvodu druhé čtvrtiny navýšil na 14:0 Dundáček. Ten se dokázal vymanit ze sevření obránců.

Po druhém inkasovaném touchdownu se ke slovu dostal i útok Steelers. K dalšímu posunu po hřišti pomohl i faul Vinala, který při puntu atakoval puntera Steelers. Tento faul se rozhodl hlavní trenér Black Panthers, Daniel Levy, přezkoumat na videu. To dalo za pravdu rozhodčím a útok Steelers tak byl již hluboko na polovině Black Panthers. Na úplný dostřel k endzóně dostal ostravský útok runningback Jan Musil. Následně vzal zodpovědnost na sebe Wilken, který si to hned po snapu namířil k pravému pylonu a nikdo z obránců Black Panthers na jeho rychlý úprk nestihl reagovat.

Steelers se tak dokázali dotáhnout na rozdíl jednoho touchdownu. Zastavit běhovou hru Black Panthers se ale Steelers nepodařilo. Další dlouhý běh až do endzóny předvedll Dundáček, ale kvůli faulu nebyl touchdown uznán. Steelers se podařilo zastavit útok Black Panthers a na míč se tak vrátili Steelers. Jejich drive začínal v blízkosti vlastní endzóny, což se ukázalo jako velký problém. Wilken se při passové akci dostal pod velký tlak obrany a míč zahodil do míst, kde nebyl žádný z receiverů. Jelikož došlo k odhození ve vlastní endzóně, připsali si Black Panthers 2 body za safety.

Před koncem poločasu se dostali Black Panthers k blízkosti endzóny Steelers. V posledních vteřinách kopal Hruboň field goal, který ale obrana Steelers zablokovala a do šaten se tak šlo za stavu 16:7 pro Black Panthers.

Třetí čtvrtina nabídla urputnou hru obou obran. V samotném závěru třetího dějství se dostal Wilken pod velký tlak, který se rozhodl řešit dlouhým passem. Na ten se dostal Vinal a do čtvrté čtvrtiny tak vstupovali na míči Black Panthers. Turnover dokázali hned v úvodu čtvrté čtvrtiny potrestat. Dundáček si vzal snap a slalomem prokličkoval pro 41yardový touchdown, čímž prakticky pohřbil naděje Steelers na obrat.

Poslední pojistku vítězství přidal 4 minuty před koncem Young, který se stal i MVP Bitters Czech Bowlu. Black Panthers tak poosmé v řadě slaví titul. Steelers byli letos ve finále vyrovnanějším soupeřem a vzdorovali úřadujícím mistrům statečně. Titul ale zůstává v Praze.

Zlatou tečku za skvělou kariérou udělal šestinásobný Hráč roku, Jan Dundáček. Ten oznámil, že to byl pro něj poslední zápas. Pro Prague Black Panthers tak končí jedna výrazná éra.

Na celý záznam z finále se můžete podívat v archívu iVysílání.

Fotografie ze zápasu