Home  /  Zápasy  /  Tackle Muži  /  Soutěž mužů 2018  /  2.Liga 2018  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Prague Hippos
0 : 38
Ústí nad Labem Blades Ústí nad Labem Blades
Q1 Q2 Q3 Q4
HIP 0 0 0 0
BLD 7 10 14 7

Datum: 14.4.2018 v 11:00
Počasí: Jasno, 20°C
Počet diváků: 90
Rozhodčí: Tomáš Frehar (R), Jan Klimeš (U), Jan Pěnička (HL), Filip Pachulski (LJ), Stephan Tuinenburg (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Ústí nad Labem Blades TD - 0:7 - Jakub Lukášek, 19y pass od Jan Bláha (Tomáš Štěpánek kick); 0:25
2.čtvrtina
Ústí nad Labem Blades FG - 0:10 - Tomáš Štěpánek, 37y; 11:02
Ústí nad Labem Blades TD - 0:17 - Jan Bláha, 65y run (Tomáš Štěpánek kick); 6:12
3.čtvrtina
Ústí nad Labem Blades TD - 0:24 - Daniel Kamiński, 70y kick-off return (Tomáš Štěpánek kick); 11:46
Ústí nad Labem Blades TD - 0:31 - Jakub Valjent, 24y run (Tomáš Štěpánek kick); 7:31
4.čtvrtina
Ústí nad Labem Blades TD - 0:38 - Jakub Vrecko, 6y run (Tomáš Štěpánek kick); 11:41
Komentář k zápasu

V sobotu 14. dubna se v Praze na Motorletu vykopla druhá liga amerického fotbalu. Soupeři sobě byly jediné dva týmy, které po minulé sezoně zůstaly v druhé nejvyšší lize, a to domácí Prague Hippos a hostující Ústí nad Labem Blades. Hosté přijeli se všemi svýmy hvězdami, ačkoliv za ně dnes nenastoupil Jakub Imr. To domácí nastoupili v poněkud improvizované sestavě, jelikož jim chybělo větší množství hráčů, za všechny je nutné jmenovat absenci quarterbacka Matouše Formana, kterého musel pro tento zápas nahradit Nikola Antoš. 

Byl to právě útok Hrochů vedený Antošem, který dostal jako první šanci předvést svoji ofenzivu. Hippos opět sáhli po tom, co je zdobí už několikátý rok za sebou, a to je dominantní běhová hra. Ovšem obrana hostů se ukázala v nejlepším možném světle a dokázala Hrochy zastavit uz po pár akcích (i přes darování nové sady downů po faulu při puntu domácích). A na řadu se dostali se svým útokem Blades, vedeni reprezentačním quarterbackem Bláhou. I když by se dalo čekat, že při absenci Imra se budou Blades výhradně věnovat hře vzduchem, opak byl pravdou. Obraně hrochů totiž od prvních momentů zatápěl svými tvrdými běhy Sahula a po čtyřech prvních downech v řadě pak našel Bláha svého reprezentačního kolegu Lukáška v endzoně Hrochů pro touchdown, 0:7. Hned z následného retunu se Hroši dopustili fumblu a na míč šli opět hosté. Tentokrát ovšem obrana domácích zapracovala a dokázala udržet Blades pouze na field goal, 0:10. Po dalším neúspěšném drivu domácích ukazali svoji útočnou sílu zase hosté, když si sám Bláha našel cestu středem obrany Hrochů a doběhl si pro 65yardový touchdown, 0:17. Další drive Hrochů byl velice nadějný a dostal útok na 25 yardů od endzóny, ale i přes úpornou snahu Hrochů snížit ještě do poločasu se to nepovedlo a do kabin se šlo za stavu 0:17 z pohledu domácích. 

Druhý poločas začal pro hrochy nejhůře jak mohl, jelikož hned z returnu začínající druhou půli skoroval touchdown hostující Daniel Kamiński. Ve stejné herní periodě se podařilo prosadit ještě Valjentovi a skóre po třech čtvrtinách bylo pro domácí nepříznivých 0:31. Poslední část zápasu začala touchdownem Vrecka, který spustil tzv. mercy rule, protože rozdíl ve skóre byl o více než 35 bodů. I  když poslední část kvůli tomuto pravidlu uběhla velmi rychle, tak hroši stále neskládali zbraně a pokoušeli se alespon o čestný zápis na scoreboard. A k tomu měli poměrně blízko, ale v té nejdůležitější fázi opět zabrala obrana Blades a nedovolila ani kosmetickou změnu skóre. Blades si odváží z Prahy první vítězství v nové sezoně, a to 0:38.

Hroši mají příští týden volno, a mohou se tak zkonzolidovat a dolečit zranění na zápas v Přerově, kde již budou mít k dispozici quarterbacka Formana. Za to Blades hrají už 22.4. doma s Vysočinou Gladiators.

Autor článku: Vlastimil Liehne