Home  /  Zápasy  /  Tackle Muži  /  Soutěž mužů 2018  /  2.Liga 2018  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Přerov Mammoths
33 : 0
Prague Hippos Prague Hippos
Q1 Q2 Q3 Q4
MMT 7 0 12 14
HIP 0 0 0 0

Datum: 28.4.2018 v 15:00
Počasí: Jasno, 25°C
Počet diváků: 380
Rozhodčí: Richard Gazdík (R), Adam Dvořáček (U), David Hájek (HL), Monika Nguyen Hofrichtrová (LJ), Petra Pejšková (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Přerov Mammoths TD - 7:0 - Zdeněk Šulák, 67y pass od Martin Štěpáník (Jaroslav Ulica kick); 11:06
3.čtvrtina
Přerov Mammoths TD - 13:0 - Michal Bock, 1y run (kick neúspěšný); 9:38
Přerov Mammoths TD - 19:0 - Zdeněk Šulák, 20y pass od Martin Štěpáník (kick neúspěšný); 0:52
4.čtvrtina
Přerov Mammoths TD - 26:0 - Evan Baun, 14y pass od Martin Štěpáník (Jaroslav Ulica kick); 9:14
Přerov Mammoths TD - 33:0 - Antonín Janeček, 75y interception return (Jaroslav Ulica kick); 1:15
Komentář k zápasu

Pěkné slunné sobotní odpoledne, krásně zelený přírodní pažit a slušná návštěva 450 diváků. To byly kulisy, které byly nachystány pro třetí kolo 2.Ligy amerického fotbalu, které so odehrálo v sobotu v Přerově. Na hřišti se potkal nováček druhé ligy a jeden z jejich tradičních účastníků, silový běhový útok hostů proti skvělé běhové obraně domácích.

Zápas začal kickoffem hostů, takže jako první měli možnost ukázat přerovští Mammoths, jak se jejich útok připravil na obranu Hippos. Pokud bychom měli soudit podle prvního drivu, tak dobře. Domácí začali zápas běhovým pokusem, který nebyl moc úspěšný, ale hned druhým pokusem se domácímu quarterbackovi Štěpánikovi podařilo najít slabé místo v obraně hostů a receiver Zdeněk Šulák si doběhl pro krásný první touchdown. Protože potvrzení kopem bylo úspěšné, rychle „svítilo“ na tabuli 7:0 pro domácí tým. Na tahu byli hosté a od prvního drivu se dělo to, co asi nikdo nečekal. Pověstný silový běhový útok tu sice byl, ale útok Hippos se často snažil i o hru vzduchem. V první čtvrtině jsme tak mohli vidět situace, kdy hosté pěkně posouvali míčem, opakovaně se dostali z byl dlouhého třetího downu, ze kterého dokázali udělat krátký čtvrtý, který pak úspěšně proměňovali. Opakovaně se jim dařilo přejít až před redzónu, kde si však vždy vylámali zuby na skvěle fungující přerovské obraně. Útok domácích se, jak v první, tak ve druhé čtvrtině hledal, a tak si v prvním poločase přišli na své milovníci defenzivního fotbalu. Na poločasovou přestávku se díky tomu šlo za stavu 7:0 pro Mammoths.

Druhý poločas začínal na míči útok Hrochů, který nadále kombinoval běhové pokusy s těmi pasovými, nicméně stále více se na hřišti ohřál jen při nepopulárním tři a ven. Obrana připravovala svému útoku skvělé field pozice, čehož domácí útok dvakrát využil. V jednom případě po sérii úspěšných běhů donesl míč do endzóny, tradičně skvěle běhající, runningback Michal Bock, ve druhém případě opět zafungovala spolupráce na ose Štěpánik - Šulák. Protože skvěle fungoval field goal blok hostů, ani jeden touchdown nebyl potvrzen. Defintivní uklidnění pro domácí pak přišlo ve čtvrté čtvrtině, kdy útok domácích opět čekalo krátké hřiště a po pár prvních downech přišla free play, po offsidu hostující obrany, při které si zachytil svůj touchdown Evan Baun. Zaslouženou odměnou pro opět skvěle fungující obranu domácích byl pick six, který zachytil nováček Antonín Janeček.

Jestliže se před zápasem čekal souboj běhových útoků, po jeho skončení lze říct, že běhové obrany dominovaly, hosté šli s míčem do vzduchu v tomto zápase snad víckrát, než za poslední dvě sezóny, ale úspěšnost pasových pokusů domácích byla vyšší, což rozhodlo o tom, že Mammoths jsou na bilanci 3:0, zatímco hostě na svou první výhru čekají.

Autor článku: Petr Stejskal

Fotografie ze zápasu