Home  /  Zápasy  /  Tackle Muži  /  Soutěž mužů 2018  /  2.Liga 2018  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Hradec Králové Dragons
0 : 42
Ústí nad Labem Blades Ústí nad Labem Blades
Q1 Q2 Q3 Q4
DRA 0 0 0 0
BLD 7 6 22 7

Datum: 5.5.2018 v 13:00
Počasí: Jasno, 21°C
Počet diváků: 210
Rozhodčí: Radim Kroulík (R), David Hájek (U), Martina Piskačová (HL), Monika Nguyen Hofrichtrová (LJ), Adam Dvořáček (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Ústí nad Labem Blades TD - 0:7 - Jan Bláha, 82y run (Tomáš Štěpánek kick); 10:38
2.čtvrtina
Ústí nad Labem Blades TD - 0:13 - Matěj Sahula, 7y run (kick neúspěšný); 1:59
3.čtvrtina
Ústí nad Labem Blades TD - 0:21 - Jan Bláha, 38y run (Jakub Vrecko 2pt run); 8:23
Ústí nad Labem Blades TD - 0:28 - Jan Hucek, 9y pass od Jan Bláha (Tomáš Štěpánek kick); 3:56
Ústí nad Labem Blades TD - 0:35 - Jan Bláha, 8y run (Tomáš Štěpánek kick); 1:57
4.čtvrtina
Ústí nad Labem Blades TD - 0:42 - Matěj Sahula, 95y run (Tomáš Štěpánek kick); 6:51
Komentář k zápasu

V sobotu 5.5. zavítalo do Hradce Ústí nad Labem Blades. Zkušený a dlouholetý účastník druhé ligy přijel potvrdit roli favorita a odvézt si povinné vítězství do tabulky.

Zápas začal za slunného, ale přesto větrného počasí. Oba týmy na to však nebraly ohled a balón létal vzduchem velmi často. V první polovině Ústí vytěžilo maximum z chyb soupeře. Hned úvodní drive potrestal ve třetí akci Jan Bláha, který 82yardovým během po zachycení snapu dostal hosty do vedení. Odpověď Hradce přišla hned v zápětí, ale nakonec bez bodového zisku. Dlouhý drive přes celé hřiště zastavili Blades až několik yardů od endzóny. Draci nevyužili čtyři pokusy ke skórování a soupeř udržel vedení. Do konce prvního poločasu se Ústí podařilo navýšit zisk o další touchdown. Matěj Sahula 7yardovým během proměnil útočnou snahu hostů a přesto, že se podařilo zablokovat field goal, tak šly oba týmy do kabin za stavu 0:13.

Po začátku druhého poločasu ztratil Hradec naději na zvrat. V rychlém sledu po řadě chyb obdržel tři touchdowny a zápas byl prakticky rozhodnut. V poslední čtvrtině se sice domácí chytili naděje a dotáhli další dlouhý drive až 1 yard od endzóny soupeře. Znovu se ale opakoval moment z druhé čtvrtiny, kdy čtyři pokusy vyšly naprázdno a soupeř znovu udržel nulu na svém kontě. 

Ústí nad Labem si zkušeně pohlídalo výsledek, obrana udržela čisté konto a útok nekompromisně trestal soupeře. Z Hradce si tak odvezlo zasloužené vítězství. Draci i přes absenci několika opor základní sestavy dokázali zejména v první půli držet krok, v klíčových okamžicích utkání ale selhali a nedokázali se bodově prosadit.

Autor: Lukáš Machala

Fotografie ze zápasu