Home  /  Zápasy  /  Tackle Muži  /  Soutěž mužů 2018  /  2.Liga 2018  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Ústí nad Labem Blades
41 : 6
Prague Mustangs Prague Mustangs
Q1 Q2 Q3 Q4
BLD 20 0 15 6
MUS 0 6 0 0

Datum: 19.5.2018 v 15:00
Počasí: Jasno, 24°C
Počet diváků: 384
Rozhodčí: Stanley Hameder (R), Jakub Vít (U), Jan Štiegler (HL), Pavel Samek (LJ), Kristián Koller (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Ústí nad Labem Blades TD - 7:0 - Jan Hucek, 19y pass od Jan Bláha (Tomáš Štěpánek kick); 8:53
Ústí nad Labem Blades TD - 13:0 - Petr Hejna, 18y run; 4:51
Ústí nad Labem Blades TD - 20:0 - Petr Hejna, 4y run (Tomáš Štěpánek kick); 3:25
2.čtvrtina
Prague Mustangs TD - 20:6 - Tomáš Kraus, 14y pass od Philip Villanueva (kick neúspěšný); 11:54
3.čtvrtina
Ústí nad Labem Blades TD - 28:6 - Jan Bláha, 19y run (Jakub Vrecko 2pt run); 7:50
Ústí nad Labem Blades TD - 35:6 - Jan Hucek, 16y pass od Jan Bláha (Tomáš Štěpánek kick); 2:00
4.čtvrtina
Ústí nad Labem Blades TD - 41:6 - Marek Moudrý, 43y run; 6:10
Komentář k zápasu

V sobotu vidělo téměř 400 diváků bitvu mezi domácími Ústí nad labem Blades a Prague Mustangs. Pro oba týmy se jednalo o velmi důležitý zápas. Případná výhra by jeden z týmů udržela v boji o Silver Bowl a naopak případná pořážka by tým postavila do velmi těžké pozice. 

Po coin toss, který provedl Roman Eckert - šéftrenér Ústecké akademie plaveckých sportů, šli na příjem domácí Blades. Blades se díky rychlé kombinaci hry po zemi a vzduchem podařilo přejít celé hřiště a tento útočný drive zakončil Jan Bláha přesnou přihrávkou na Jana Hucka do endzóny a Blades šli do vedení po kopu Štěpánka 7:0.  Následný útok Mustangs se na hřišti příliš dlouho neohřál a po tři a ven opět mohl úřadovat útok domácích, který po několika úspěšných akcích navyšoval 18yardovým během Petra Hejny na 13:0. Čtvrtinu hrůzy pro hostující Mustangs podrthl hned následující drive, kdy při prvním běhu útok fumbloval a domácí obrana dala útoku opět výhodnou field position na 20 yardech od endzóny. Tuto pozici útok Blades překonal na dva pokusy a Petr Hejna navýšil druhým běhovým touchdownem na 20:0.

Na konci první čtvrtiny a na záčatku druhé se již Mustangům dařilo s míčem hýbat po hřišti mnohem lépe a Philip Villanueva našel pěknou 14yardovou přihrávkou Tomáše Krause, který snížil na 20:6. Hned z následujícího kickoffu domácí returner fumbloval a útok Mustangů tak dostal jedinečnou šanci se přiblížit na rozdíl jediného skórování. Nicméně obrana Blades podržela v důležitý moment a drive Mustangů skončil neproměněným pokusem o field goal. Do konce poločasu se již skóre nezměnilo a tak týmy odcházely do šaten za stavu 20:6 pro domácí. Mustangs se tak drželi naděje díky zlepšenému výkonu ve druhé čtvrtině a vidině toho, že druhý poločas zahájí svým útokem. 

První drive se po příjmu Mustangům nepovedl a skončil nezkonverzovaným čtvrtým downem. Blades nabídnutou šanci na odskočení ve skóre využili a Jan Bláha 19yardovým během navýšil i díky potvrzení Jakuba Vrecka za dva body na 28:6. Definitivní rozdíl ve skóre přišel po tom, co Jan Pittner zachytil interception a míč donesl až na 25yardovou linii od endzóny. Ústecký útok této výhodné pozice využil a Jan Bláha zkompletoval již druhý touchdown vzduchem na Jana Hucka, který tentokrát měřil 16 yardů a skóre se navýšilo 35:6 pro Blades.  

Ve čtvrté čtvrtině se již na hřišti ukázali na některých postech náhradníci. Skóre se již měnilo pouze jednou, kdy se krásným během přes půl hřiště prosadil Marek Moudrý a završil skóre na konečných 41:6, čímž spustil i tzv. mercy rule. 

Blades se tak dostali na bilanci 4-1 a udrželi si šanci na účast v Silver Bowlu. Mustangy s bilancí 2-2 čeká těžká práce, pokud chtějí bojovat o příčky nejvyšší. Celkově se druhá ligy jeví jako velmi vyrovnaná a není v ní neporaženého. Zatím to vypadá, že se o Silver Bowl popere trojice týmů z Ústí, Přerova a Vysočiny. Nicméně ani Mustangové určitě neskládají zbraně.

Domácí Blades mají příští víkend volno a 3. června je čeká na domácím hřišti v Olšinkách od 15 hodin odveta prvního kola proti Prague Hippos. Mustangové se v odvetě malého derby o Prahu utkají s Hippos již příští víkend 27. května.

Autor článku: Jakub Valjent

Fotografie ze zápasu