Home  /  Zápasy  /  Tackle Muži  /  Soutěž mužů 2018  /  2.Liga 2018  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Ústí nad Labem Blades
42 : 0
Prague Hippos Prague Hippos
Q1 Q2 Q3 Q4
BLD 7 14 14 7
HIP 0 0 0 0

Datum: 3.6.2018 v 15:00
Počasí: Jasno, 24°C
Počet diváků: 421
Rozhodčí: Radim Kroulík (R), Ciaran Kelly (U), Jan Pěnička (HL), Marek Vejvoda (LJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Ústí nad Labem Blades TD - 7:0 - Matěj Sahula, 6y run (Tomáš Štěpánek kick); 8:06
2.čtvrtina
Ústí nad Labem Blades TD - 14:0 - Jan Hucek, 24y pass od Jan Bláha (Tomáš Štěpánek kick); 8:30
Ústí nad Labem Blades TD - 21:0 - Jan Bláha, 20y run (Tomáš Štěpánek kick); 5:28
3.čtvrtina
Ústí nad Labem Blades TD - 29:0 - Jan Bláha, 58y run (Matěj Sahula 2pt pass od Jan Bláha); 11:39
Ústí nad Labem Blades TD - 35:0 - Petr Hejna, 9y run (2pt pass neúspěšný); 7:04
4.čtvrtina
Ústí nad Labem Blades TD - 42:0 - Daniel Kamiński, 5y run (Tomáš Štěpánek kick); 4:22
Komentář k zápasu

Při nedělním odpoledni se před zraky více jak čtyř stovek diváků utkali favorizovaní Blades s Prague Hippos. Hippos letos na výhru ještě čekají, a tak neměli co ztratit. Naopak pro Blades byla tato výhra povinná, a z toho důvodu mohlo dojít k podcenění soupeře a lehké ztrátě koncentrace. Nutno zmínit, že Hippos měli k dispozici pouze 21 hráčů pro tento zápas, a proto byly karty před tímto zápasem rozdány celkem jasně.

Úvodní coin toss, který provedla legenda basketbalu v Ústí nad Labem Tomáš Hrubý, vyhráli domácí a ti zvolili volbu v druhém poločase. V útoku tedy začínali Hippos, které v tomto zápase vedl Nikola Antoš. Úvodní drive skončil tři a ven a po puntu se poprvé představil i útok Blades, který měl před sebou polovinu hřiště. Rychlou kombinací běhové hry a hry vzduchem zakončil tento drive Matěj Sahula 6yardovým během pro první body a jasně ukazal, v jakém duchu se bude zápas vyvíjet. 

Po dalším tři a ven útoku Hippos čekalo útok domácích přes 80 yardů. Blades opět celkem rychle přešli celé hřiště, ale na 14 yardové linii před endzónou soupěře se rozhodli pro rozehrání čtvrtého downu místo kopu za tři body. Tento 4. down se nepodařilo proměnit a na hřiště se vrátil útok Hippos. 

I další drive Hippos skončil tři a ven, ale díky fumblu returnera Blades získali Hippos svůj první posun na hřišti. Toto tažení se již přeneslo do druhé čtvrtiny a skončilo opět bez úspěchu odkopem. Naopak Blades přešli celé hřiště a svůj útok zakončil Jan Bláha přesnou přihrávkou na Jana Hucka, který s míčem doběhl pro druhý touchdown Blades. Do konce poločasu se ještě prosadil 20yardovým během Jan Bláha poté, co ústecká obrana opět nepovolila žádný zisk pro Hippos. Do šaten se tedy odcházelo za stavu 21:0 pro domácí. 

Druhý poločas začali na míči domácí a hned první akcí se prosadil Jan Bláha nádherným během přes polovinu hřiště, čímž definitivně zlomil průběh útkání. Od této chvíle se na hřišti začali objevovat i náhradníci na straně Blades. Pro Hippos mohlo být malou útěchou, že se jim ve třetí čtvrtině podařilo získat alespoň první first down jejich běhovou hrou. Bohužel se nedostali ani na polovinu Blades a byli nuceni opět k odkopu, který zablokoval výborně hrající defensive lineman Tomáš Mikuš a útoku tak přichystal velmi výhodnou pozici na hřišti. Ten nabídku využil a Petr Hejna doběhl 9 yardů dlouhým během pro další touchdown a navýšil skóre na 35:0, čímž spustil mercy rule. 

Ve čtvrté čtvrtině se již na hřišti objevovali hlavně náhradníci, hra se odehrávala na středu hřiště a ani jednomu týmu se nadařilo posouvat výrazněji míčem. Před koncem zápasu se přeci jen ještě jednou prosadil útok Blades, když do endzone doskočil Daniel Kamiński a završil tak skóre na 42:0 pro Blades a zároveň se stal pátým hráčem, který se zapsal na scoreboard.

Blades tedy zápas zvládli a připsali si pro ně povinnou výhru. Hippos stále čekají na první výhru a zápasem pravdy pro ně bude za 14 dní utkání s Dragons. Blades čeká jejich zápas pravdy příští týden v Jihlavě proti Gladiators. Tento velmi sledovaný zápas napoví o šancích Blades na účast v Silver Bowlu.

Autor článku: Jakub Valjent