Home  /  Zápasy  /  Tackle Muži  /  Soutěž mužů 2018  /  2.Liga 2018  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Prague Mustangs
7 : 37
Vysočina Gladiators Vysočina Gladiators
Q1 Q2 Q3 Q4
MUS 0 0 7 0
GLA 0 17 8 12

Datum: 16.6.2018 v 16:00
Počasí: Jasno, 25°C
Počet diváků: 280
Rozhodčí: Richard Gazdík (R), Vladimír Ludvík (U), Pavel Moravec (HL), Tomáš Benedikt (LJ), Radek Janhuba (BJ)
 

Scoring summary
2.čtvrtina
Vysočina Gladiators FG - 0:3 - Petr Čermák, 33y; 11:37
Vysočina Gladiators TD - 0:11 - Jan Dunovský, 14y run (David Calta 2pt pass od Ondřej Pavlas); 5:30
Vysočina Gladiators TD - 0:17 - Stanislav Benc, 3y run (2pt run neúspěšný); 0:57
3.čtvrtina
Vysočina Gladiators TD - 0:25 - Jan Dunovský, 10y run (David Calta 2pt pass od Ondřej Pavlas); 5:21
Prague Mustangs TD - 7:25 - Richard Hawes, 25y pass od Philip Villanueva (Jan Kraus kick); 3:13
4.čtvrtina
Vysočina Gladiators TD - 7:31 - Jan Dunovský, 8y run; 11:53
Vysočina Gladiators TD - 7:37 - Jan Dunovský, 71y run (2pt run neúspěšný); 5:24
Komentář k zápasu

Ani v druhém zápase hraném na Uhelných skladech  nedokázal domácí pražský tým vyhrát. Poté, co Draci z Hradce porazili Prague Hippos si na Mustangs vyšlápli Gladiators z Vysočiny, kteří zvítězili 37:7. Zápas začal výkopem Mustangs, kteří se rozhodli soupeře překvapit a zvolili onside kick, který zalehl Josef Janota a nakonec tak na hřiště jako první nastoupil útok domácích. Tomu se sice dařilo proti obraně Gladiators míčem posouvat, ale osobní faul Ricarda Ruize a vzdálenost 25 yardů do prvního downu nakonec byla nepřekonatelnou. Útok Gladiators se ale na hřišti dlouho neohřál. Ladislav Benc sice hned prvním pokusem doběhl zhruba 20 yardů hluboko do obrany Mustangs, ale tam mu jeden z linebackerů domácích míč vytrhl, a tak se mohl na hřiště vrátit útok Mustangů.

Po zbytek první čtvrtiny se již nic příliš zajímavého nestalo. Pouze hosté z Jihlavy rozjeli poměrně slibný drive, který se přehoupl až do druhé čtvrtiny. V redzóně měli Mustangs ještě šanci na interception, kdy si na míč ve vzduchu sáhli hned tři domácí hráči ale spíš, než aby si pomohli, tak si míč vzájemně vyrazili z rukou. Gladiators se tak museli spokojit pouze s field goalem. Zbytek poločasu už byl jednoznačný – zatímco útok Mustangs šel buď 3 a ven, nebo maximálně získal jeden první down, tak offense hostů postupovala systematicky po celém hřišti. Domácí sice nepovolili žádnou big play, ale k ubránění vlastní endzóny síly neměli. Gladiators navíc místo extra pointů začali hrát za dva body, kdy byli úspěšní jednou ze dvou pokusů. Do šaten se tak o poločasu po dvou běhových touchdownech Jana Dunovského a Stanislava Bence šlo za stavu 0:17.

Druhé dějství pokračovalo tam, kde skončilo – Gladiators spoléhali zejména na svou běhovou hru, které pomáhala velká a silná ofenzivní line a sem tam krátký pass. Znovu se jim tak na začátku druhého poločasu podařilo dosáhnout endzóny domácích, a to po dlouhém drivu, který měl asi deset akcí. Na druhou stranu se konečně trochu probral i útok Mustangs. Ten nyní mnohem více začal jít vzduchem, což vyvrcholilo povedeným 25yardovým passem quarterbacka Villanuevy na receivera Hawese a snížením skóre 7:25. Získaného momentum se Mustangs pokusili využít dalším onside kickem, ale tentokrát již byli Gladiators připraveni a míč tak získali v poměrně dobré vzdálenosti 45 yardů od endozóny domácích.

To se již zápas přehoupl do poslední čtvrtiny. Výše zmíněný drive opět Gladiators dotlačili systematickou hrou až do endzóny, kde krátkým runovým pokusem skóroval Jan Dunovský. Ten se nakonec podepsal i pod posledním touchdownem, který byl svými 71 zároveň i nejdelší akcí zápasu. Poté nás čekal ještě jeden drive domácích, ve kterém už se na hřišti objevil i náhradní quarterback a tím zápas skončil. Gladiators si tak zaslouženě vezou domů výhru 7:37 a druhé místo před posledním kolem druhé ligy a tedy i naději na postup do Silver Bowlu o který jsou ve hře ještě Mammoths a Blades.

Autor článku: Filip Kacerovský

Fotografie ze zápasu