Home  /  Zápasy  /  Tackle Muži  /  Soutěž mužů 2018  /  2.Liga 2018  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Hradec Králové Dragons
17 : 22
Prague Mustangs Prague Mustangs
Q1 Q2 Q3 Q4
DRA 7 7 0 3
MUS 7 9 0 6

Datum: 23.6.2018 v 12:00
Počasí: Polojasno, 18°C
Počet diváků: 249
Rozhodčí: Tomáš Frehar (R), Milan Remeš (U), Jan Klimeš (HL), Šimon Zouvala (LJ), Filip Pachulski (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Hradec Králové Dragons TD - 7:0 - Ervin Varga, 31y pass od Ashley Bailey (Jan Bavlovič kick); 8:10
Prague Mustangs TD - 7:7 - Philip Villanueva, 7y run (Jan Kraus kick); 0:35
2.čtvrtina
Prague Mustangs FG - 7:10 - Jan Kraus, 39y; 5:49
Hradec Králové Dragons TD - 14:10 - Ervin Varga, 12y pass od Ashley Bailey (Jan Bavlovič kick); 3:28
Prague Mustangs TD - 14:16 - Richard Hawes, 8y pass od Philip Villanueva (kick neúspěšný); 0:49
4.čtvrtina
Hradec Králové Dragons FG - 17:16 - Jan Bavlovič, 36y; 11:49
Prague Mustangs TD - 17:22 - Matěj Setíkovský, 31y pass od Philip Villanueva (2pt run neúspěšný); 9:00
Komentář k zápasu

V sobotu se na hradeckých lízátkách uskutečnila akce Den s americkým fotbalem. Domácí Dragons, pořádající závěrečné domácí utkání 2.Ligy proti Prague Mustangs, se zároveň podíleli na organizaci a poskytnutí zázemí pro přátelský mezistátní zápas žen, ve kterém se střetly týmy Prague Harpies a Warsaw Sirens. Během celé akce byl připraven bohatý doprovodný program pro dospělé i děti, soutěže o ceny a závěrečné vystoupení hradecké kapely Glad For Today.

Mustangs hned v úvodu utkání zvolili onside kick, kdy se pokusili míč získat zkráceným výkopem, ale Draci se nenechali zaskočit a míč kontrolovali na polovině hřiště. Následný drive zakončil Ervin Varga 31yardovým passem od Ashleyho Baileyho a Draci se ujali vedení. Mustangs však dokázali do konce první čtvrtiny odpovědět. Zodpovědnost na sebe vzal americký quarterback Philip Villanueva a 7yardovým během vyrovnal. 

Po změně stran začali lépe hosté a úspěšný field goal přehoupl misku vah na jejich stranu. Draci však znovu dokázali kontrovat a opět to bylo po stejné ose Bailey - Varga. Hradečtí se tak dostali znovu do vedení, a i když se ještě do poločasu dokázal prosadit hostující Richard Hawes a proměnit 8yardový pass od Philipa Villanueva, tak do kabin se odcházelo za téměř shodného bodového zisku.

Třetí čtvrtina nabídla především zodpovědnou obranu, a i když oba týmy posouvali míč po hřišti, bodového ocenění se nedočkaly.

Rozřešení zápasu tak připadlo na čtvrtou čtvrtinu, kdy nejprve Jan Bavlovič dokázal 36yardovým field goalem posunout Draky do jednobodového vedení, ale následně Matěj Setíkovský po zachyceném passu opět navyšoval za hostující tým. Mustangs nedokázali potvrdit za dva body, a tak šanci dostali znovu domácí. V nervy drásajícím posledním drivu byli Dragons na dostřel redzóny, ale v poslední akci zápasu již nedokázali tuto výhodu přetavit v bodový zisk.

Vyrovnané utkání tak skončilo vítězně pro Mustangs, kteří zakončili sezónu s poměrem 4-4 a čtvrtým místem. Hned za nimi se s jednou výhrou a sedmi porážkami umístili Draci, kteří ve své druhé herní sezóně především sbírali zkušenosti s vyspělejšími týmy.

Autor článku: Lukáš Machala

Fotografie ze zápasu