Home  /  Zápasy  /  Muži  /  Soutěž mužů 2018  /  3.Liga 2018  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Zlín Golems
15 : 25
Šumperk Dietos Šumperk Dietos
Q1 Q2 Q3 Q4
GOL 0 0 7 8
DTS 0 13 12 0

Datum: 15.4.2018 v 14:00
Počasí: Polojasno, 23°C
Počet diváků: 296
Rozhodčí: Adam Dvořáček (R), Šimon Zouvala (U), Monika Nguyen Hofrichtrová (HL), Martina Piskačová (LJ)
 

Scoring summary
2.čtvrtina
Šumperk Dietos TD - 0:7 - Jan Šmíd, 2y run (Lukáš Křenek kick); 7:10
Šumperk Dietos TD - 0:13 - Radomír Bureš, 31y interception return (kick neúspěšný); 0:11
3.čtvrtina
Zlín Golems TD - 7:13 - Libor Kožík, 42y interception return (Libor Kožík kick); 9:37
Šumperk Dietos TD - 7:19 - Jan Durchánek, 23y pass od Jan Kolařík (kick neúspěšný); 6:26
Šumperk Dietos TD - 7:25 - Jaroslav Dus, 11y pass od Jan Kolařík (kick neúspěšný); 1:10
4.čtvrtina
Zlín Golems TD - 15:25 - Marek Nieslanik, 8y pass od Pavel Boháč (Jan Smolen 2pt run); 10:19
Komentář k zápasu

Čtvrtý vzájemný zápas, a první v letošní sezóně, mezi Šumperkem a Zlínem sliboval vyrovnanou bitvu s nejasným koncem. Úvod zápasu vyšel daleko lépe domácím Golems, kteří rychle zastavili útok hostů a šli na míč. Přes nerozehranou obranu Dietos poměrně lehce procházeli až do redzóny, kde domácímu fullbackovi vypadnul míč, čímž se otočila hra. Následně začala fungovat i obrana hostů, takže se hra příliš neposouvala a viděli jsme sérii několika neúspěšných útoků na obou stranách a také interception, kterou zachytil zlínský  Halamík. Golems se v polovině druhého poločasu nepodařil snap při puntu a darovali Dietos startovací pozici na 2 yardech od endzóny, což hostující Šmíd proměnil. V posledních vteřinách druhé čtvrtiny udělali zlínští druhou chybu, když hodili interception, které zachytil Bureš a skóroval touchdown.

Do druhého poločasu nastoupili zlínští aktivněji a ačkoliv po nadějném útoku museli puntovat, tak zlínské obraně se podařilo zachytit interception, který proměnil Kožík v touchdown a sám potvrdil kopem. Útok Dietos svou chybu dokázal odčinit, když přešel celé hřiště a skóroval Durchánek po 23yardové přihrávce Kolaříka. Dobře naladěná offense Dietos dokázala skórovat i v následující hře, kdy přihrávku zachytil Dus a zvýraznil skóre na 7:25.

Do čtvrté čtvrtiny nastoupili velmi aktivně domácí, kteří začali nacházet pohodu a zlepšenou passovou hrou procházeli obranou Šumperka. Touchdown Nieslanika dal zlínským naději, kterou podpořil v další hře druhým interceptionem Kožík. Bohužel pro Zlín šance na zdramatizování se rozplynula, když stejný zisk míče zaznamenal Šumperk a udržel se cenné minuty na míči.

První utkání bylo doprovozeno spoustou chyb, mohl vyhrát jakýkoliv tým, ale stabilně hrající Šumperk si za vítězstvím šel více.

Autor článku: Libor Kožík