Home  /  Zápasy  /  Muži  /  Soutěž mužů 2018  /  3.Liga 2018  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Trutnov Rangers
6 : 17
Šumperk Dietos Šumperk Dietos
Q1 Q2 Q3 Q4
RNG 0 0 6 0
DTS 0 9 2 6

Datum: 3.6.2018 v 14:00
Počasí: Polojasno, 27°C
Počet diváků: 30
Rozhodčí: Stanley Hameder (R), Jakub Vít (U), Pavel Voráček (HL), Stephan Tuinenburg (LJ), Kristián Koller (BJ)
 

Scoring summary
2.čtvrtina
Šumperk Dietos TD - 0:6 - Jan Vomlel, 75y run (kick neúspěšný); 9:38
Šumperk Dietos FG - 0:9 - Lukáš Křenek, 35y; 0:30
3.čtvrtina
Šumperk Dietos SAF - 0:11; 9:02
Trutnov Rangers TD - 6:11 - Kryštof Bojarský, 1y run (kick neúspěšný); 1:56
4.čtvrtina
Šumperk Dietos TD - 6:17 - Radomír Bureš, 36y interception return (kick neúspěšný); 10:06
Komentář k zápasu

Uplynulou neděli se odehrál druhý domácí zápas v Trutnově. Hosty byly Dietos ze Šumperka, z východní divize 3.Ligy.

Dietos přijížděli do Trutnova poněkud „zeštíhlení“ z důvodu stopky starting quarterbacka Kolaříka a naděje Rangers na druhou výhru v sezóně tak poměrně značně povyskočily. Avšak trutnovští, zřejmě z kolegiality, také postrádali svého quarterbacka Matyka a k tomu ještě receivera Kozu, pasovou osu týmu, která zajišťovala body v předchozích zápasech. Hned od začátku tedy bylo zřejmé, že půjde o defenzivní bitvu.

Úvod utkání byl ovlivněn půlhodinovou průtrží, která zcela smazala připravené nalajnované hřiště a trutnovští tak museli začít znovu na „zelené louce“.

Los vyhráli Rangers, zvolili volbu v druhém poločase a vykopávali. Hned v prvních drivech se potvrdili předpoklady obran silnějších než útoky, a tak se hra přelévala ze strany na stranu bez výraznějšího efektu. Domácím nepomohly ani dva interceptiony obrany a čekalo se na to, kdo udělá první velkou chybu.

Stalo se tak ve druhé čtvrtině Rangers, kdy running back hostů využil dobrých bloků a prokličkoval trutnovskou obranou za půlku hřiště, kde už ho nikdo nedohonil. Následné potvrzení kopem bylo velmi nízké a prostřelilo se skrz blokující hráče do endzóny Rangers. Tam jej ale se štěstí zalehli domácí – 0:6 pro Šumperk.

Po prvních bodech situaci opět pevně ovládly obě obrany. Teprve těsně před poločasem se kvůli fumblu útoku dostali Dietos k míči na polovině Rangers. Domácí obrana opět žádný výrazný posun nedovolila a tak na 4. down Šumperk kopl tentokrát úspěšný field goal. Stav na konci prvního poločasu 0:9.

Ve třetí čtvrtině šli první na míč Rangers a opět se neúspěšně snažili o posun po hřišti. Bylo znát, že nepřítomnost Matyka byla řešená na poslední chvíli a týmu chyběla souhra v backfieldu. Po další výměně držení míče, kdy domácí začínali blízko vlastní endzóny došlo k nešťastné události, kdy náhradnímu quarterbackovi při pokusu o pass míč vyklouzl a projel celou end zónou. Naštěstí pro Rangers se míč vykutálel až za endline a bylo z toho jen safety - 0:11.

Potom pokračovala další série bez postupu kteréhokoliv týmu v prostoru kolem středu hřiště. Při jednom z odkopů se Trutnovu podařilo zahnat soupeře až na vlastních 10 yardů. Kombinací úspěšných obranných zákroků a technických faulů útoku byli Dietos zatlačení až na hranici vlastní endzóny, kde následně fumblovali. Rangers tak dostali míč na soupeřových 3 yardech a měli mimořádnou příležitost ke skórování. Na dva pokusy to nevyšlo, až teprve 3. down znamenal první body pro Trutnov. Navýšení kopem se sice nezdařilo, ale Rangers svitla naděje na obrat v zápase, stačil jen jeden další touchdown bez potvrzení.

Bohužel pro domácí, krátce po začátku čtvrté čtvrtiny svojí snahu přehnali a Dietos se podařilo donést interception až pro touchdown, čímž navýšili rozdíl znovu na 11 bodů. Následovala další série neúspěšných pokusů obou útoků a s přibývajícím časem se rýsoval konečný výsledek zápasu. V samotném závěru se Trutnov blýsknul několika povedenými akcemi v útoku, ale to už zbývala pouhá minuta a žádná změna skóre už nenastala.

Autor článku: Jaroslav Bojarský