Home  /  Zápasy  /  Muži  /  Soutěž mužů 2018  /  Bitters liga 2018  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Prague Black Panthers
42 : 3
Aquaponik Ostrava Steelers Aquaponik Ostrava Steelers
Q1 Q2 Q3 Q4
PBP 21 7 7 7
STE 0 3 0 0

Datum: 1.5.2018 v 15:00
Počasí: Polojasno, 18°C
Počet diváků: 287
Rozhodčí: Radim Kroulík (R), Milan Remeš (U), Jiří Hovorka (HL), Jaroslav Rybář (LJ), Václav Kriesman (BJ), Stanley Hameder (SJ), Filip Pachulski (FJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Prague Black Panthers TD - 7:0 - William Young, 2y run (Marek Hruboň kick); 9:50
Prague Black Panthers TD - 14:0 - Jan Štiegler, 7y pass od Jan Dundáček (Marek Hruboň kick); 6:12
Prague Black Panthers TD - 21:0 - Jan Dundáček, 21y run (Marek Hruboň kick); 2:15
2.čtvrtina
Prague Black Panthers TD - 28:0 - William Young, 18y run (Marek Hruboň kick); 4:05
Aquaponik Ostrava Steelers FG - 28:3 - Lukáš Dlouhý, 21y; 1:40
3.čtvrtina
Prague Black Panthers TD - 35:3 - William Young, 10y run (Marek Hruboň kick); 7:03
4.čtvrtina
Prague Black Panthers TD - 42:3 - Nicolas Kárník, 19y pass od Pavel Mráz (Marek Hruboň kick); 3:47
Komentář k zápasu

V trochu netradičním termínu byl k vidění zápas Prague Black Panthers proti Aquaponik Ostrava Steelers. Zápas se hrál v úterý na Uhelných skladech a přinesl reprízu loňského Czech Bowlu. Favorité tohoto zápasu byli domácí Black Panthers. 

Steelers vyhráli úvodní los a zvolili si příjem. První možnost Steelers ukořistit první body nedopadla dobře. Obrana Black Panthers byla nezlomná a Steelers byli nuceni odkopávat. Ostravskému puntu se nepodařilo dostat míč příliš daleko, a tak útok PBP začall na 3 yardech od endzóny Steelers. Pražský tým rychle potrestal chybu Steelers a hned v úvodu zápasu si doběhl pro první touchdown. První čtvrtina byla celkově pro Steelers nešťastná. Jejich útoku se příliš nedařilo a obrana Black Panthers je zatlačovala zpět. Passová hra útoku Steelers nebyla moc úspěšná a několikrát málem skončila v rukách domácí obrany. Steelers měli štěstí alespoň v tom, že se obráncům Black Panthers nedařilo zpracovat míč a akce nekončily interceptiony. Obrana Steelers nedokázala udržet PBP, kteří předváděli svojí standardní hru a v první čtvrtině nasázeli Ostravě hned tři touchdowny, které i úspěšně potvrdili.

Druhá čtvrtina začala lépe pro Steelers, kterým se podařilo zachytit dlouhý pass Jana Dundáčka a na rozdíl od Black Panthers si připsali interception. Steelers nedokázali využít šance a rychle vraceli míč pražskému útoku. Ostravští ani ve druhé čtvrtině nedokázali nastartovat passovou hru a díky obraně Black Panthers často končili dál než začínali. I v útoku Black Panthers došlo v této fázi hry k lehkému polevení, ale na rozdíl od Steelers byli schopni se posouvat vpřed a připsat si alespoň jeden touchdown. Druhá čtvrtina byla chudší na touchdowny, za to byla bohatší na fauly. Ty padaly hojně na obou stranách a hlavně díky nim se Steelers posouvali dopředu. Dva fauly Black Panthers za sebou posunuly útok Steelers o 30 yardů a ostravští se tak dostali blízko k endzóně. Svojí šanci na první touchdown ovšem nevyužili a připsali si alespoň 3 body za field goal. První polovina zápasu tak skončila s komfortním náskokem pro Black Panthers.

Do třetí čtvrtiny nastoupily oba týmy tak trochu bez energie a začátek byl vlažnější. Steelers se pokoušeli po poločase stáhnout náskok a ukořistit alespoň pár bodů, ale žádná velká senzace se nekonala. Jediný, kdo se dostává do šance, jsou opět Black Panthers. Ti se pokusili o field goal z 35 yardů, ale Steelers se kop podařilo zablokovat. Změna skóre ovšem nenechala na sebe dlouho čekat a domácí si připsali další touchdown. Steelers měli ve třetí čtvrtině velkou šanci k touchdownu, když se jim povedlo zkompletovat dlouhý pass. Obraně Black Panthers tato akce udělala trochu vrásky a musela napnout všechny síly, aby Steelers zastavila. To se jim povedlo těsně před vlastní endzónou. Přestože byli ostravští na dosah touchdownu nepodařilo se jim skórovat. Jejich přihrávky byly nepřesné a nedařilo se jim ani projít obranou Black Panthers po zemi. Stejně jako druhá čtvrtina i ta třetí byla plná faulů.

Čtvrtá čtvrtina byla hlavně pro Black Panthers čtvrtinou pohody a klidu, a tak stáhla své hlavní hráče a dala možnost méně zkušeným hráčům. Ani tak se Ostravě nedařilo zvýšit produktivitu útoku a ještě k tomu inkasovala další touchdown. Black Panthers si tím zajistili běžící čas a už jen odpočítávali minuty do konce zápasu. Steelers se snažili alespoň v závěru ukořistit nějaké body, ale nedařilo se jim. V závěru zápasu byl k vidění velmi vyhrocený okamžik kdy Dominik Dvorský neudržel nervy na uzdě a pustil se do obránce domácích. Na hřišti došlo k menší potyčce, kdy nezůstala v klidu ani jedna střídačka, a tak vznikla na chvilku nepřehledná situace, kterou rozhodčí rychle vyřešili a začaly padat tresty na obou stranách. Tresty dostaly obě dvě střídačky za nesportovní chování a Dominik Dvorský, který celý konflikt způsobil, byl ze zápasu 10 sekund před koncem vyloučen.

Black Panthers svoji roli favoritů potvrdili. Po třech zápasech si Black Panthers drží výborné skóre 139:6. Ostravští Steelers jsou na tom o poznání hůře a rozhodně se jim nedaří tak jako loni, neboť na svém kontě mají dvě výhry a dvě porážky.

Autorka článku: Nikola Šindelková

Fotografie ze zápasu