Home  /  Zápasy  /  Muži  /  Soutěž mužů 2018  /  Bitters liga 2018  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Prague Black Panthers
63 : 0
Brno Sígrs Brno Sígrs
Q1 Q2 Q3 Q4
PBP 27 22 6 8
SGR 0 0 0 0
Statistiky

Datum: 8.7.2018 v 16:00
Počasí: Polojasno, 26°C
Počet diváků: 410
Rozhodčí: Richard Gazdík (R), Jan Klimeš (U), Tomáš Frehar (HL), Filip Pachulski (LJ), Radek Janhuba (BJ), Václav Kriesman (SJ), Pavel Šimon (FJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Prague Black Panthers TD - 7:0 - William Young, 11y run (Marek Hruboň kick); 10:58
Prague Black Panthers TD - 14:0 - William Young, 22y run (Marek Hruboň kick); 8:57
Prague Black Panthers TD - 21:0 - Jan Štiegler, 35y pass od Jan Dundáček (Marek Hruboň kick); 4:05
Prague Black Panthers TD - 27:0 - William Young, 49y pass od Jan Dundáček (2pt pass neúspěšný); 2:00
2.čtvrtina
Prague Black Panthers TD - 35:0 - William Young, 4y pass od Jan Dundáček (William Young 2pt run); 9:49
Prague Black Panthers TD - 43:0 - William Young, 5y run (Jan Dundáček 2pt run); 7:14
Prague Black Panthers TD - 49:0 - Jan Dundáček, 3y run (2pt pass neúspěšný); 0:58
3.čtvrtina
Prague Black Panthers TD - 55:0 - Petr Novák, 14y run (2pt pass neúspěšný); 7:28
4.čtvrtina
Prague Black Panthers TD - 63:0 - Petr Novák, 7y run (Petr Novák 2pt run); 8:00
Komentář k zápasu

V neděli v Uhelných skladech se odehrál semifinálový souboj o dalšího účastníka Bitters Czech Bowlu XXV. O vstupenku do finále se tu utkali Brno Sígrs a Prague Black Panthers. Favorité tohoto zápasu byli PBP a svojí roli favoritů potvrdili jednoznačným vítězstvím 63:0.

Úvodní los vyhráli domácí a zvolili si příjem. Black Panthers začali úvod zápasu pěkně z ostra a po vydařeném kickoffu na sebe první touchdown nenechal dlouho čekat. Stačily tři akce a pár minut na to, aby domácí otevřeli skóre.

Útok Sígrs nedokázal odpovědět a během své ofenzivní hry se nedokážou posunout příliš vpřed. K míči se tak opět vrací PBP, kteří si hravě poradili s obranou Sígrs a velmi rychle končí v jejich endzóně a připisují si další body.

Sígrs se snažili stáhnout náskok PBP, ale obrana Black Panthers byla neoblomná a nedovolila brněnským ani yard. Útoku PBP se také dařilo, přestože si cestu za dalšími body zkomplikovali vlastním faulem.  

Nejzajímavější akci Sígrs předvedl Lindsey. Úspěšně zachytil kickoff a rozeběhl se směrem k endzóně soupeře a vypadalo to, že si cestu najde. Domácí zastavili rychlého Lindseyho až nedevoleným způsobem a Sígrs tak měli velmi dobrou pozici. Brněští toho nedokázali využít a ještě přišli o míč. Lindsey riskoval a dlouho si míč nechal pro sebe a kličkoval mezi obránci, až mu nakonec míč upadl a PBP reagovali velmi rychle a byl z toho zalehnutý fumble obranou. PBP chybu Sígrs rychle potrestali a připsali si další touchdown. Tentokrát se rozhodli potvrzovat za 2 body, neúspěšně. První čtvrtina tak skončila vysokým náskokem PBP.

Druhá čtvrtina se nesla v duchu té první. Útok PBP byl úspěšný, přestožže obrana Sígrs se jim snažila komplikovat jejich snažení. Skóre na tabuli se tak neustále zlepšuje ve prospěch domácích. Na Sígrs bylo vidět, jak by si rádi připsali nějaké body a zkouší to passovou hrou. K jejich smůle jeden dlouhý pass končí v rukách Matta Viñala, který s ním ihned míří k endzóně Sígrs. Až do endzóny se Viñal nedostal. Vzhledem k tomu, že útok PBP rozehrával velmi blízko endzóny, další touchdown na sebe nenechal dlouho čekat.

Útoku Sígrs se nedařilo dostat přes obranu PBP a byli nuceni puntovat. Daří se jim alespoň získat míč zpátky pro sebe po zachyceném fumblu, ale obrana PBP je neoblomná a nedovolila získat žádné body ve svůj prospěch.

Další body PBP na sebe nenechají dlouho čekat. Po neúspěšném potvrzení za 2 body hráči Sígrs neudrželi nervy na uzdě a došlo i k menší potyčce. Závěr druhé čtvrtiny nepřinesl nic zajímavého.

Druhá polovina zápasu byla podstatně rychlejší než ta první. Díky vysokému rozdílu skóre běžel čas bez zastavování a Sígrs měli doopravdy velmi málo času na to, aby si připsali nějaké body. Na druhé straně PBP se podařilo ještě svůj náskok navýšit poté, co si připsali další interception. Největší zajímavost přinesla čtvrtá čtvrtina, kdy jako quarterback nastoupil Matt Viñal a i pod jeho vedením se podařilo domácím skórovat.

Semifinále skončilo jasným vítězstvím Black Panthers, kteří budou 14. července na Městském stadionu v Ostravě bojovat o osmý titul v řadě proti Ostravě Steelers.

Autorka článku: Nikola Šindelková

Fotografie ze zápasu