Home  /  Zápasy  /  Muži  /  Soutěž mužů 2020  /  2.Liga 2020  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Zlín Golems
9 : 14
Brno Sígrs 2 Brno Sígrs 2
Q1 Q2 Q3 Q4
GOL 0 3 0 6
SG2 0 0 14 0

Datum: 12.9.2020 v 15:00
Počasí: Jasno, 27°C
Počet diváků: 112
Rozhodčí: Adam Dvořáček (R), David Hájek (U), Martin Živný (HL), Tomáš Staroň (LJ), Michal Rosíval (BJ)
 

Scoring summary
2.čtvrtina
Zlín Golems FG - 3:0 - Patrik Kundrata, 32y; 11:59
3.čtvrtina
Brno Sígrs 2 TD - 3:6 - Tomáš Láska, 64y interception return; 9:53
Brno Sígrs 2 TD - 3:14 - Jaromír Heneš, 4y run (Tomáš Láska 2pt pass od Jaromír Heneš); 0:00
4.čtvrtina
Zlín Golems TD - 9:14 - David Mikulec, 50y pass od Pavel Boháč (2pt pass neúspěšný); 1:54
Komentář k zápasu

Zlín Golems vyběhli poprvé v letošní sezóně na domácí trávník, ale ani to nepomohlo, aby oslavili svou první výhru. Ve vyrovnaném zápase proti Brnu Sígrs 2 nakonec podlehli 9:14.   

I přes poměrně nízké skóre viděla víc jak stovka zlínských diváků kvalitní utkání. Zlínští se v první čtvrtině činili a zejména díky útoku vzduchem se dokázali posouvat po hřišti. Své snažení však nikdy nedokázali přetavit v bodový zisk, a tak se skóre měnilo až ve druhé čtvrtině, kdy 32yardovým field goalem otevřel skóre zaskakující kicker Golems, Patrik Kundrata. 

S přibývajícím časem se hra stále více vyrovnávala a Brno Sígrs 2, kteří přijeli v pouhých 17 lidech, začali přebírat kontrolu nad zápasem. Když pak v druhém poločase Tomáš Láska zaznamenal pick six a po nepotvrzeném kopu otočil stav na 3:6 z pohledu Golems, získali Sígrs momentum na svou stranu. 

Zlínský útok se od té doby prakticky jen trápil a po neúspěšných pokusech zaznamenal několik dalších interceptionů. Na konci třetí čtvrtiny udeřilo Brno znovu a quarterback Jaromír Heneš si po zemi došel pro další touchdown, který tentokrát potvrdil vzduchem na Tomáše Lásku za 2 body. Na ukazateli skóre svítil stav 3:14 a do konce utkání zbývala celá 4. čtvrtina. 

V posledním dějství zápasu na Stadionu Mládeže ve Zlíně mohli diváci vidět bitvu obran. Defenzíva Golems srdnatě držela Sígry na uzdě, ale útok Golemů se stále nemohl prosadit. Zlom přišel až dvě minuty před koncem, kdy quarterback Pavel Boháč našel 50yardovým passem receivera Davida Mikulce, a i když se domácím nepodařilo potvrzení za 2 body, snížili odskok Sígrs na jeden touchdown. Stav byl 9:14.

Skórování vlilo domácím energii do žil a vrátili se do boje. Bohužel však po skvělé práci obrany znovu vlastní vinou přišli o útočný drive, když neudrželi zachycený punt a museli tak nedobrovolně odevzdat balón Sígrs. 

Znovu na míč se pak Zlín dostal až pár desítek vteřin před koncem. Bez jediného timeoutu vrhli vše co měli do útoku a začali se posouvat po hřišti, kdy po každé akci museli provést vždy tzv. spike, aby zastavili čas. V závěrečných momentech už pak nezbývalo nic jiného než vyzkoušet několik útoků přímo do endzóny Sígrs, ti však své území poctivě bránili, a tak si ze Zlína zaslouženě odvezli své první letošní vítězství. 

Autor článku: Marek Nieslanik

Fotografie ze zápasu