Home  /  Zápasy  /  Tackle Muži  /  Soutěž mužů 2020  /  2.Liga 2020  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Třinec Sharks
41 : 0
Brno Sígrs 2 Brno Sígrs 2
Q1 Q2 Q3 Q4
SHA 14 0 14 13
SG2 0 0 0 0

Datum: 26.9.2020 v 14:00
Počasí: Oblačno, 12°C
Počet diváků: 38
Rozhodčí: Jan Klimeš (R), Tomáš Frehar (HL), Jaroslav Rybář (LJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Třinec Sharks TD - 7:0 - Daniel Kamiński, 13y run (Lubomír Dřímal kick); 8:41
Třinec Sharks TD - 14:0 - Daniel Kamiński, 5y run (Lubomír Dřímal kick); 6:19
3.čtvrtina
Třinec Sharks TD - 21:0 - Tomáš Bartusek, 2y run (Lubomír Dřímal kick); 6:25
Třinec Sharks TD - 28:0 - Daniel Kamiński, 28y run (Lubomír Dřímal kick); 3:33
4.čtvrtina
Třinec Sharks TD - 34:0 - Petr Outrata, 72y interception return (2pt run neúspěšný); 11:44
Třinec Sharks TD - 41:0 - Daniel Kamiński, 9y run (Lubomír Dřímal kick); 4:05
Komentář k zápasu

Počasí si s organizátory v sobotu nepěkně pohrávalo. Ještě tři hodiny před plánovaným začátkem zápasu nebylo jisté, zda přes vydatný déšť zvládnou včas připravit hřiště. Před jedenáctou hodinou však konečně přestalo pršet a lajnovací četa se mohla pustit do práce.

Sharks šli do zápasu bez svého starting quarterbacka Banika, který na zápas nedorazil kvůli uzavřeným hranicím. Jeho místo zastoupil Mísař a nutno říct, že se své role zhostil víc než obstojně. Hned z prvního drivu se domácí dostali až ke skórování, a pro první touchdown dne si doběhl Kamiński.

Útok hostů si vstup do zápasu nejspíše představoval jinak. Hned při první akci vyrazila obrana running backovi míč a fumble zalehl Malik. V dalším drivu přidal druhý touchdown opět Kamiński.

Pro hosty, kteří přijeli v opravdu malém počtu, ještě stále plál plamínek naděje. Obrana Sharks jej ale postupně zhasínala. Většina šancí hostujícího týmu končila stylem tři a ven. Třemi interceptiony se blýskl Chvojka, dvěma fumbly Malik, a hra po zemi byla dravými linebackery zastavována pouze po malém zisku yardů, ne-li pro ztrátu. Ve druhé čtvrtině se ovšem výsledek nezměnil, a tak šly týmy do šaten za stavu 14:0.

V polovině třetí čtvrtiny mohli všichni zúčastnění vidět něco, co nikde jinde neuvidí. Tomáš Bartusek, obvykle nastupující jako ofenzivní lajnař, se pro tento zápas postavil na pozici fullbacka a skóroval krátkým během svůj první touchdown v kariéře. To až tak zvláštní není. Kuriózní je však to, že Bartusek se jako hráč účastnil finále ligy v roce 1997 v dresu Steelers. Ostravský tým tehdy jako dosud jediný mimopražský klub získal trofej mistra ligy. Coby 48letý je tak Bartusek letos nejstarším skórujícím hráčem napříč všemi ligami a jedním z nejstarších skórujících hráčů vůbec.

Kamiński zkompletoval hattrick 27 yardů dlouhým během a po extra pointu vedli domácí již 28:0. Sígrs sice do druhého poločasu změnili formaci, ale i s tou si obrana Sharks bez větších problémů poradila a žádný větší yardový zisk soupeři nedovolila.

V závěrečné čtvrtině si pro pick six doběhl Outrata po úprku dlouhém celých 72 yardů. Pokus o potvrzení během za dva body hosté ubránili. O konečný stav 41:0 se čtvrtým touchdownem v závěru zápasu postaral Kamiński a domácí mohli začít slavit.

Sharks si tak spravili náladu po prohraném zápase s Nitrou a skvělým výsledkem se rozloučili se zápasy v základní části na domácí půdě.

Autor článku: Ondřej Chvojka