Home  /  Zápasy  /  Tackle Muži  /  Soutěž mužů 2023  /  2.Liga 2023  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Pilsen Patriots
32 : 20
Třinec Sharks Třinec Sharks
Q1 Q2 Q3 Q4
PTR 6 20 6 0
SHA 0 6 7 7

Datum: 22.4.2023 v 14:00
Počasí: Jasno, 22°C
Délka zápasu: 2:18
Počet diváků: 139
Rozhodčí: Václav Kriesman (R), Filip Znamenáček (U), Jiří Hovorka (HL), Antonín Jandus (LJ), Miroslav Makajev (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Pilsen Patriots TD - 6:0 - Jakub Mathauser, 50y pass od Martin Erneker (2pt run neúspěšný); 0:38
2.čtvrtina
Pilsen Patriots TD - 12:0 - Patrik Vainer, 50y pass od Martin Erneker (2pt run neúspěšný); 8:33
Pilsen Patriots TD - 20:0 - Patrik Vainer, 42y pass od Martin Erneker (Patrik Vainer 2pt pass od Martin Erneker); 2:06
Pilsen Patriots TD - 26:0 - Patrik Vainer, 4y run (2pt run neúspěšný); 0:36
Třinec Sharks TD - 26:6 - Patryk Sapiński, 10y pass od Mark Kwoka (kick neúspěšný); 0:00
3.čtvrtina
Třinec Sharks TD - 26:13 - Mark Kwoka, 8y run (Tomasz Suchanek kick); 8:58
Pilsen Patriots TD - 32:13 - Jakub Mathauser, 50y pass od Martin Erneker (2pt pass neúspěšný); 8:48
4.čtvrtina
Třinec Sharks TD - 32:20 - Stanislav Marcin, 15y run (Tomasz Suchanek kick); 8:24
Komentář k zápasu

Hosté provedli úvodní výkop a po returnu Madeje začínal útok Patriots z vlastních 30y. První hrou Patriots byl krátký běh Vainera. Poté už šel domácí quarterback Martin Erneker do vzduchu, úspěšný catch pro 4y si připsal Patrik Formánek, Mathauser v následné hře byl ještě úspěšnější, když ho obrana Sharks zastavila až na svých 25 yardech. Hostující obrana poté zabrala, zastavila běžícího Madeje pro -5 yardů a následně nedovolila dvakrát zkompletovat Ernekerův pass. Při dlouhém 4. downu navíc dokázal Michal Mintál připsat sack a do hry se tak dostal hostující útok.

Ne na dlouho, útok začal faulem za zdržování hry. Běh Klimszy zastavil v backfieldu Brown a couvání útoku Sharks pokračovalo, -2 yardy po tacklu Šmída, další delay of game a nakonec nedal Michael Bárta hostujícímu quarterbackovi čas na dlouhý pass. Byl z toho tak jen punt na 35 yardů Patriots. I ti museli rychle puntovat. Gerri totiž získal po zemi 5 yardů a vzápětí ještě 1 yard. Následoval ale nekompletní pass Ernekera a punt na 8 yardů Sharks.

Ti začli svůj drive dobře, quarterback Kwoka zkompletoval 8yardový pass na Tomasze Suchanka. Ovšem čas na zopakování hodu v následné hře nedostal, vystartoval po něm totiž Radomír Novák a svým sackem ho vrátil o 10 yardů zpět. Následovalo již obvyklé zdržování hry a následný 3&18 museli Sharks zahrávat až ze svého 1 yardu. Přišel nekompletní pass a punt, který dokázal na 38 yardů poloviny Sharks vrátít Mathauser.

O dalších 5y zpět museli Patriots po runu Madeje, protože si na něj velmi dobře počíhal Ondřej Karel. S drivem Patriots to nevypadalo dobře, protože dalších -5 yardů zavinil Mathauser svým false startem. Vykoupil se ale velmi rychle, když si zaběhl za bránícího Kohouta a zachytil Ernekerův pass. Cesta byla volná a Mathauser si tak doběhl pro 50yardový touchdown. Potvrdit se nepodařilo 6:0. Do konce první čtvrtiny jsme pak již viděli jen return Veselského na vlastních 25 yardech a běh hostujícího runningbacka pro nulu. Na svém místě byl totiž opět Marcus Brown.

Druhou čtvrtinu začal nekompletním passem Kwoka. Oliver Klimsza ale následně doběhl pro first down. O totéž se chtěl pokusit i v další hře, při 3. downu mu však vystavili společnými silami stopku Kokoška s Novákem. Další drive Patriots netrval vůbec dlouho. Erneker zkompletoval pass na Vainera a toho opět zastavila až endzona. Další 50yardový touchdown pro Patriots, opět bez potvrzení 12:0.

Hostujícího returnera nenechal rozběhnout Brown a Sharks tak opět začínali útok z vlastních 25 yardů. K velkému zisku yardů po catchy se chystal Tomasz Suchanek, po 9 yardech ho ale dál nepustil dobrým zákrokem David Pivovar. Hosté přesto po zachycení Slowiaczeka získali first down. A opět to vypadalo na velký zisk, na poslední chvíli však rozběhnutého Sapinskiho zastavil Krnáč. Sharks však pokračovali ve svém dosud nejlepším drivu, po kompletním passu Kwoky na Suchanka se dostali až do redzony Patriots.Tam jim ale obrana vystavila stopku. Dva nekompletní passy a sack Lukáše Kohela znamenali ztrátu pěti yardů. Přesto se Patryk Sapinski pokusil o dlouhý field goal, ten ale skončil jen v brance na kopanou.

Útok Patriots začal nulovým během Vainera. Následoval však 15yardový catch Kadlece. Po 8yardovém běhu Rešla zopakoval Erneker svou spolupráci s Vainerem. Ten si našel letící míč mezi třemi obránci, dokázal se z jejich sevření vykroutit a opět ho zastavila až endzona. Erneker s Vainerem si spoluprací zopakovali i při úspěšné konverzi 20:0.

Sharks získávají first down jen díky pass interference Pažického. Toho to ale nemuselo mrzet dlouho, hostující Kubisz totiž svým passem nachází jen bránícího Tumpacha a ten jeho výzvu s díky přijímá. Zachytává interception a vrací míč na 25 yardů Sharks. Patriots tuto chybu trestají, když se dostávají až na 5 yardů po dlouhém běhu Ernekera. Sharks sice ještě zvládnou vrátit běžícího Rešla o 2 yardy. Na další běh Vainera středem už jsou ale kratcí. Pokus o konverzi opět neúspěšný, domácí vedou 36 vteřin před koncem poločasu 26:0. Sharks však přesto ještě sithnou nachytat domácí obranu, která již hraje bez zraněného Marcuse Browna, Po dlouhém kompletním pasu kompletuje Kwoka i další pass a Sapinski si připisuje 10yardový touchdown. Po neúspěšném pokusu o extra point se jde do kabin za stavu 26:6.

Hostům nabuzení po prvním touchdownu vydrželo i po přestávce. Výkop Patriots vrátil až na jejich polovinu Sikora. Běh Klimszy sice zastavil Šejbl, následně však Klimas přiblížil 28yardovým během Sharks až na poslední chybějící yard. Hostům ztížil situaci holding Karla, přesto po 3yardovém běhu Sapinskiho dokonává dílo 8yardovým během středem quarterback Kwoka. Suchanek potvrzuje touchdown kopem 26:13.

Patriotům však trvá odpověď jen 10 vteřin. Erneker s Mathauserem opakují situaci z první čtvrtiny a opět to končí dlouhým touchdownem. Pokus o konverzi opět neúspěšný 32:13.

Otěže hry v tuto chvíli přebírají obě obrany. Hraje se tvrdý, fyzicky, náročný fotbal. V teplém počasí se zdá, že nikomu neubývají síly. Útoky však tahají za kratší konec. Příkladem budiž nulový běh Sapinskiho, kterého zastavují Kokoška s Bártou, nebo sack Kohela. Ani obrana Sharks se nenechává zahanbit. Po špatném snapu při 4&2 se v závěru třetí čtvrtiny dostávají Sharks opět na míč.

Dominanci obran potvrzuje i ve čtvrté čtvrtině Tumpach, když tvrdě ukončuje nadějně rozběhnutý běh Klimszy. Útok Sharks však pokračuje v tlaku a běhovými pokusy Sapinskiho a Kwoky se dostávají do redzony Patriots. Dílo dokonává 15yardovým během Marcin, Suchanek potvrzuje a Třinec snižuje na 32:20.

Žraloci cítí krev a po 3 a ven dostávájí svůj útok 6 a půl minuty před koncem opět na hřiště. Kwoka se pokouší rychle kompletovat dlouhé pasy, Šejbl je však na své straně pozorný. Při dlouhém 3. downu si ale pomáhá faulem, holding dostává Sharks na polovinu Patriots a k automatickému prvnímu downu. K dalšímu je přibližuje 9yardovým během Klimsza, špatným střídáním si ale Sharks pozici opět komplikují. A když nejprve Krnáč nenechá rozeběhnout Klimszu přichází 4. down. Jan Slowiaczek sice zachytává pass, David Pivovar ho ale k prvnímu downu nepouští.

Patriots jdou na míč a běhovými pokusy tlačí čas. Obrana Sharks je ale na toto připravena. Následně se pro první down prosmýkává Erneker. Přichází zdržování hry a dva mínusové běhy Madeje, když se dalším tvrdým zákrokem prezentuje Ondřej Karel. Patriots puntují pro touchback. 

Sharks mají 2 minuty. Po sacku dvojice Bárta Kohel má hostující Kwoka těžkou pozici. Jeho pokus o pass smečuje na zem Šmíd, a když  Tumpach ve spolupráci s Krnáčem nedovolí větší zisk běžícímu Klimszovy, musí hosté puntovat. Domácí už zápas udrželi a zvítězili 32:20.

Autor článku: Michal Vrba

Fotografie ze zápasu