Home  /  Zápasy  /  Tackle Muži  /  Soutěž mužů 2023  /  2.Liga 2023  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Pilsen Patriots
28 : 14
Bělá Raiders Bělá Raiders
Q1 Q2 Q3 Q4
PTR 13 8 0 7
RAI 7 7 0 0

Datum: 27.5.2023 v 14:00
Počasí: Jasno, 21°C
Délka zápasu: 2:26
Počet diváků: 141
Rozhodčí: Filip Pachulski (R), Mikuláš Zouvala (U), Milan Ranko (HL), Antonín Jandus (LJ), Adam Bartoš (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Pilsen Patriots TD - 6:0 - Patrik Vainer, 65y run (kick neúspěšný); 11:16
Pilsen Patriots TD - 13:0 - Patrik Vainer, 20y run (Patrik Vainer kick); 8:36
Bělá Raiders TD - 13:7 - Petr Fischer, 15y pass od Pavel Mráz (Ladislav Pulec kick); 4:19
2.čtvrtina
Bělá Raiders TD - 13:14 - Kristián Koller, 6y run (Ladislav Pulec kick); 5:41
Pilsen Patriots TD - 21:14 - Patrik Vainer, 63y pass od Martin Erneker (Patrik Vainer 2pt pass od Martin Erneker); 1:18
4.čtvrtina
Pilsen Patriots TD - 28:14 - Martin Erneker, 2y run (Patrik Vainer kick); 8:27
Komentář k zápasu

Úvodní coin toss v provedení dvojnásobné medailistky z mistrovství světa v ledním hokeji žen Dominiky Láskové vyhráli hosté a zvolili volbu v druhém poločase. Domácí tak logicky volí příjem a můžeme jít na věc. Return Madeje ani úvodní běhový pokus Vainera žádný zásadní posun nepřináší. Při druhém downu už je ale vše jinak. Patrik Vainer nachází mezeru v hostující obraně a zastavuje se až v end zoně. 65y run tak přináší brzkou změnu skore. Potvrdit se domácím sice podařilo, ale pro ilegální formaci se musí try opakovat. A Vainer tentokrát míjí - 6:0. Bělá se pokouší odpovědět Novákem, jeho run však znamená jen first down. Novák získává dalších 5y, ovšem po false startu hostujícího útoku si musí quarterbeck Mráz poradit s 3 na 10. Zkouší pas, ale nachází jen zcela osamoceného obránce Patriots Radka Benedykta, který nabídku připsat si interception neodmítá. Patriots tak jdou opět do útoku, tentokrát z 32y Bělé. O 4y zpět musí domácí po nepovedeném runu Kokošky. Ty zkouší získat zpět runem quarterbeck Patriots Erneker, je však donucen relativně brzy zakleknout. Hostující obránce už nezvládá svůj tlak zastavit a přichází late hit, 15y a automatický první down pro Patriots. Přichází 5y catch Formánka a povedený úvod domácích korunuje 20y runem pro touchdown Vainer. Tentokrát je i potvrzení úspěšné, po necelých 4 minutách hry vedou Patriots 13:0. Raiders sice získávají po returnu pozici na polovině Patriots, ovšem situaci si sami komplikují prováháním času pro rozehru. Po nekompletním pasu Mráze přichází krátký 2y run Nováka, kterému vystavuje stopku Eric Coale. Mráz pak vysílá další nekompletní pas a hosté musejí puntovat. Mathauserovi se return nedaří, Patriots jdou na míč na vlastních 11y. Tentokrát už zabere i obrana Raiders. Pomůže ji k tomu delay of game od domácích, dva nekompletní pasy Martina Ernekera a zastavení běhového pokusu Vainera. Jeho punt vrací až na polovinu půlky Patriots výborným returnem Pavel Hrubeš. Bělá zahajuje drive false startem, ztracené yardy získává zpět zachycením Josef Fačo. Následuje zastavený run a rozhodnutí coache Raiders hrát 4 na 6.Hostující quarterbeck Pavel Mráz si míč nechává a jentaktak získává first down. Hodně těsná záležitost. Bělou následně dostává na scoreboard catch Petra Fischera, po potvrzení Vojtěcha Pulce je stav 13:7. Domácí pokus o odpověď je neúspěšný. Patriots sice připisují first down po zachycení Vainera, dalších 15y přináší unnecessary roughness Turynskýho. Přichází však nekompletní pas, krátký 1y run Rešla a 5y zachycení Mathausera...Domácí kouč volí 4 na 4, Erneker však svým pasem nikoho nenachází.Bělá zahajuje útok na vlastních 40y a po několika runech těžce zastavitelného Daniela Nováka se dostává na hranici red zony Patriots. Poslední akcí první čtvrtiny je kompletní pas Mráze na Pavla Hrubeše. Jsou z toho ale -2y, protože Hrubeše ihned po zachycení posílá na zem Kokoška.

Z dobré pozice nakonec Raiders žádné body nepřipsali. Pokus o field goal je totiž neúspěšný. Na další šanci ale hostující útok nemusí čekat dlouho. Patriots sice získávají first down po runu Vainera, ovšem následně vyráží obrana Bělé míč z ruky receivera Urbana a získává na 35y fumble.První dva pokusy hostům nevychází, ale při 3 na 10 přichází povedený 15y run Mráze. Ten následně vybízí k zachycení Pulce, který donáší míč na 6y Patriots. Zbývající yardy ukrajuje runem Kristián Koller. Touchdown potrvzuje Pulec a hosté se dostávají do vedení 13:14..Pokus o odpověď Patriots po touchbacku zahajují runem Ernekera pro first down. K dalšímu po zachycení Formánka a krátkém runu Madeje chybí 1y. Jakub Madej ho sice získává, ovšem ztrácí při svém běhovém pokusu míč. Hosté opět získávají fumble a pozici na polovině Patriots.Další posun zajištují Bělé 4y runem Novák, pro first down pak zachytává Fečo. Další zisky ale obrana Patriots nepovolí, naopak o 8y zpět se musí Bělá vrátit poté, co společnými silami sackují Mráze Bárta s Brownem. Hosté tak musí puntovat. Ani útok Patriots se na hřišti dlouho neohřeje. Erneker totiž nachází Vainera a ten po 63y zachycení vrací vedení na stranu Patriots.Oba si spolupráci zopakují při úspěšném pokusu o konverzi - 21:14. Hosté se ještě pokouší o odpověď, opět se po několik běhových pokusech Nováka dostávají k pokusu o field goal, ten ale minou. 

Třetí čtvrtinu zahajuje během na 40y Patriots Pavel Hrubeš. Další first down zajišťuje catchem Fischer. To už za hosty na pozici quarterbecka nastupuje Matyáš Neckář. Hostům se situace komplikuje po fumblu, naštěstí pro ně míč zalehávají. Ztracené yardy získává zpět dalších catchem Pulec. Následný run nekompromisně zastavuje dvojce Kohel Coale. Hosté zkoušejí 4 na 9, po nekompletním pasu jdou do útoku domácí. Ale jen na chvíli, 3 a ven. Neckář se pak pokouší posouvat míč po zemi, obrana Patriots je ale pozorná. Opět 3 a ven, po puntu Patriots zahajují drive na vlastních 8y. A stále třetí čtvrtině dominují obrany. Po 8y runu Vainera jsou sice domácí blízko k first downu, Erneker je ale při pokusu o zisk zbývajících yardů zastaven. Vainerovi se navíc nedaří punt, míč se odráží až zpět k němu a Bělá může z 25y Patriots jít za vyrovnáním. Ovšem chvíle útoku stále nepřichází, naopak Neckáře parádně sackuje pro -9y Jiří Palenčár. Hosté tak nakonec z dobré pozice jen puntují do touchbacku. Útočné prokletí prolomují Patriots. Jonas Gerri připisuje 15y run. Další 4y zachytává Urban, který je po skončení hry ještě atakován hostujícím Bláhou což znamená další yardy pro domácí. Hostující Kováč pak sackuje Ernekera, ten tak ztrácí yard. Poslední akcí 3.čtvrtiny je však Ernekerův pas na Jakuba Šuldu, kterého obrana Bělé zastavuje na hranici redzony.

Poslední čtvrtinu zápasu zahajuje spolupráce Ernekera s Formánkem. Dvě zachycení, první pro 7y, druhé bez zisku. First down však získává runem Erneker. Obrana Bělé zabírá, v backfieldu zastavuje dvakrát Rešla. Při 3 na 17 přichází pas do endzony. Ten sice Vainer nezachytává, ovšem hostující obrana ho zastavuje jen za cenu faulu. Pass interference, automatický první down, Patriots na 2y. Domácí quarterbeck je získává na první pokus, Vainer potvrzuje a domácí 8 a půl minuty před koncem jdou do vedení 28:14. Hosté vědomi si ztráty a ubývajícího času zkoušejí dlouhý pas, neúspěšně. Následně hostující quarterbeck ztrácí míč, sice ho ze země sbírá ale Josef Krnáč ho nekompromisně posílá ihned na zem. Je z toho ztráta 8y, Domácí obrana je nenažraná, další sack si připisuje Bárta. Hostům nezbývá než puntovat. Poslední šanci Raiders dává chybující Mathauser, když muffne punt která zalehává Kováč. Dlouhý 18y run pak připisuje opět Novák. Je to ale labutí píseň Raiders. Pěkným zblokováním pasu se totiž blýskne Vodička, následuje další série nekompletních pasů a ztráta na downy. Domácí hrajou zkušeně, tahají čas běhovými pokusy, Bělá se sice ještě dostává na míč, ale v hloubi vlastního pole vědomi se nedostatku času už žádná big play nepřichází. Patriots si tak připisují skalp Bělé a slaví posun na první místo tabulky.

Viděli jsme pěkný, tvrdý ale férový zápas, který na stranu domácích překlopil výborný výkon Patrika Vainera, Patriots dokázali lépe a déle kontrolovat míč, nebýt zbytečných ztrát, mohlo být o výsledku jasno dřív..Za hosty předvedl velmi dobrý výkon running back Novák, postupem času na něj ale obrana Patriots našla recept.

Autor článku: Michal Vrba