Home  /  Zápasy  /  Muži  /  ČLAF 2015  /  Divize II  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Pardubice Stallions
42 : 7
Ostrava Steelers Ostrava Steelers
Q1 Q2 Q3 Q4
STA 25 10 7 0
STE 0 0 7 0
Statistiky

Datum: 12.7.2015 v 17:00
Počasí: Polojasno, 28°C
Počet diváků: 940
Rozhodčí: Richard Gazdík (R), Adam Dvořáček (U), Václav Kriesman (HL), Jaroslav Rybář (LJ), Radek Janhuba (BJ), Filip Haza (SJ), Filip Malý (FJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Pardubice Stallions TD - 7:0 - Jan Horáček, 29y pass od Scott Doherty (František Hanovec kick); 10:27
Pardubice Stallions TD - 13:0 - Jan Wajtr, 27y pass od Scott Doherty (kick neúspěšný); 6:23
Pardubice Stallions TD - 19:0 - Petr Plaček, 66y punt return (2pt pass neúspěšný); 4:55
Pardubice Stallions TD - 25:0 - Jan Horáček, 29y pass od Scott Doherty (2pt run neúspěšný); 1:59
2.čtvrtina
Pardubice Stallions FG - 28:0 - František Hanovec, 33y; 3:21
Pardubice Stallions TD - 35:0 - Jan Horáček, 27y pass od Scott Doherty (František Hanovec kick); 0:19
3.čtvrtina
Ostrava Steelers TD - 35:7 - Martin Hloušek, 24y pass od Michal Dudek (Daniel Merta kick); 4:09
Pardubice Stallions TD - 42:7 - Petr Plaček, 42y run (Jan Louženský kick); 3:11
Komentář k zápasu

 

Nejtenčí menu sezóny, o víkendu se hraje jediný zápas, nedělní Silver Bowl X mezi Stallions a Steelers. Během sezóny se oba týmy potkaly dvakrát a bilance je vyrovnaná, vždy vyhráli domáci. O něco větší váhu má ale první zápas z Pardubic, kde vyhráli Stallions 37:23, ostravský zápas byl totiž na programu až v posledním kole, které již nic nemohlo rozhodnout a oba týmy jej chtěly hlavně přečkat ve zdraví. Každopádně jej ale vyhráli Steelers 17:7 a D-II tak letos nebude mít neporažený tým.

Hráčem ke sledování bude hvězda Divize II Scott Doherty, který byl ve všech zápasech u alespoň tří touchdownů. Ovšem vyjma zápasů proti Steelers! Ostrava bude velmi ráda, když zápas sezóny předvede running back Michal Kielor.

Pokud Stallions vyhrají, bude to již potřetí, co získají Silver Bowl. V druhé divizi se radovali i v letech 2010 a 2011 (vždy šlo o sedmičkovou formu fotbalu) a osamostatní se na čele pořadí týmů, které v D-II (ať již se jmenovala jakkoliv) zvítězili. Steelers Silver Bowl obhajují z loňska a pokud vyhrají oni, tak dorovnají Stallions a Alligators na dvou výhrách.

Předzápasové informace ke všem zápasům nižších divizí najdete v pátek na webu czechfootball.cz!

Východní Čechy v neděli zažily skvělý výkon pardubických Stallions, který ve finále Divize II zapnul hned od začátku a ostravské Steelers zadupával pod zem. Oceláři vůbec nevěděli, jak mají proti precizně připravenému týmu Stallions hrát a po první čtvrtině svítilo na scoreboardu hrozivých 25:0 pro domácí Stallions. Silver Bowl nakonec skončil výsledkem 42:7.

Jeden muž má na výhře Stallions opravdu lví podíl. Je to ten, který v minulých letech velkému pardubickému týmu chyběl. Ať už by se totiž dříve dařilo obraně jakkoli, útok působil dost bezzubě. A právě to se změnilo – přišel quarterback. V Scottu Dohertym našli Pardubičtí hráče, který dokázal nakopnout celý útok a dát Stallions směr. „Za celou sezonu jsme vděční hlavně Scottovi. Na každý zápas a soupeře nás dokázal maximálně připravit, stejně tak i na finále. V útoku jsme hráli jen podle jeho pokynů,“ přiznal receiver Jan Horáček, který v Silver Bowlu chytil tři touchdowny. Doherty jednoduše pobláznil celé Stallions. A najednou je z týmu, který trpěl v loňské nejvyšší divizi, favorit na posun zpět do pater nejvyšších. „To je zatím na vedení. Před sezonou se ale proslýchalo, že vítěz Divize II by měl postoupit do jedničky. Tak věříme, že se nám to povede,“ přidal Horáček. Právě 28letý receiver zahrál v Silver Bowlu výborně. „Byl to určitě můj životní zápas. Chytat passy od Scotta Dohertyho je něco skvělého. Tři touchdowny jsem nikdy nedal, hraju fotbal tři roky a na tenhle zápas nikdy nezapomenu!“ řekl Horáček v euforii.

940 divákům na Hvězdě muselo být už po zmíněné první čtvrtině jasné, jak se zápas bude vyvíjet. Jednou z krásných akcí první čtvrtiny byl 66yardový punt return Petra Plačka. Ostravští selhávali v získávání prvních downů, velmi často museli hned po třech akcích puntovat. Na krátkém hřišti na Hvězdě pak nebyl pro domácí problém dojít rychle do endzóny. Zajímavý byl zápas pro quarterbacka hostí Michala Dudka. Ten se na začátku letošního roku účastnil IFAF campu v USA, kam jej (a Adama Smrekovského z PBP) doprovázel pardubický kouč Petr Košťál. Dudkovi se ale v Silver Bowlu nedařilo dle představ. Často přehazoval své receivery, ať už na krátkou nebo na dlouhou vzdálenost. Kvůli propustnosti útočné lajny pak musel často s míčem běhat, což obvykle končilo na linebackerech a ztrátou několika yardů. Když už se pak zadařilo, zklamali ostravští receiveři.

Útok Steelers neměl svůj den. Čestný úspěch hosté zaznamenali hosté ve třetí čtvrtině, kdy na 35:7 snížil Martin Hloušek chyceným 24y passem a Daniel Merta úspěšným jednobodovým kopem. „Bohužel po špatném úvodu už se nepodařilo tým nijak zvednout. Nepomohlo žádné promlouvání k hráčům, nic. Nejsem zklamán z výsledku, nýbrý z převedeného výkonu,“ smutnil po utkání trenér hostí Jiří Šimkovič. Aby ale Stallions odmítli jakékoli naděje na dramatizaci vývoje, utekl ještě jednou obraně hostí Plaček a 42yardovým během dokonal skóre zápasu.

Pak už následoval ohňostroj, předání medailí a poháru a velké oslavy. Pro domácí tým jistě zasloužené. „Ostrava nás strašně zaskočila tím, jak se jim v zápase nevedlo. Kluky jsme motivovali, aby si uvědomili, proti jak silnému týmu stojí. Finálový zápas jim ale nevyšel,“ komentoval dění pardubický trenér Košťál.

Fotografie ze zápasu